Turian_kc Opublikowano 6 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2024 Witam. Mam problem z swoją meganką, przez tylne lewe drzwi dostawała się woda. Problem wody w aucie szybko zdjagonozowany i naprawiony. Lecz woda, która stała w aucie jednak nagromadziła się na tyle że dotarła do sterownika od hamulca ręcznego, straty ogromne cała kostka zgnita, sterownik uszkodzony [przegoniły 2 piny]. Przewody to zostały mi w ręce przy wypinaniu kości, Nowa wtyczka zainstalowana (VW TIGUAN ma taką samą wtyczkę włącznie z ułożeniem przewodów (wtyczka typ B). Mam manual od Hansey z całą rozpiską, lecz po podpięciu modułu i podpięciu przewodów zgodnie z schematem i konfiguracji sterownika po przez przypisanie NR. VIN, Sam ręczny odzyskał chęć współpracy pracuje poprawnie jednak nadal pokazuje problem z brakiem sygnału od czujnika położenia sprzęgła. Auto w automacie dct. Nigdzie nie mogę znaleźć położenia tego czujnika ani zlokalizować położenia. Może ktoś wie gdzie go znajde A zjeba z renault za oznaczenie 3 przewodów różowych 4 brązowych to bym za jaja powiesił szkoda im było kolory zmienić REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.7 - aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 6 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2024 3 godziny temu, Turian_kc napisał(a): Nigdzie nie mogę znaleźć położenia tego czujnika ani zlokalizować położenia. W automacie nie ma takiego czujnika z powodu braku pedału sprzęgła. W sterowniku hamulca parkingowego należy zmienić rodzaj skrzyni z ręcznej na automat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turian_kc Opublikowano 7 Maja 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2024 (edytowane) Dziękuję bardzo trafny strzał. Podłączyłem dziś mojego launch z smartlink i musiałem troszkę pokopać w plikach systemowych by uruchomić kodowanie on-line. Po kodowaniu modułu czujnik sprzęgła już nie jest problemem. Zostały teraz tylko dwa błędy ale mysle.ze tutaj to problem nieprawidłowego podłączenia przewodów. niestety okazalo sie tez ze sprzedajacy zrobił mnie w wała z sterownikiem bo miał byc od megan a jest od kadjara serowniki z tego samego roku te same numery ale obawiam się że nie będzie on działał. Edytowane 7 Maja 2024 przez Turian_kc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi