omega Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Witam, Pięknie było, ale się skończyło... Dziś z rodzinką wywaczas nad morze i kilka km przed Jastrzębią Górą komunikat STOP Spokojnie dojechałem, bo obiad już spóźniony, a po, wrzuciłem MaxiEcu Błędy - DTC019016 Czujnik ciśnienia w rampie - DTC019017 Czujnik ciśnienia w rampie - 1525F328 nieznany - DTC4074 Samochodem szarpało podczas pojawiania się błędu. Za chwilę znikał i znowu wyskakiwał Jakieś pomyśły? Gdzie ten czujnik się znajduje? Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2024 W sumie to nic wielkiego, wystarczy sprawdzić wtyczkę tego czujnika lub ewentualnie go wymienić. Do wymiany musiałbyś zdjąć osłonę głowicy silnika, odkręcić wlew oleju i prawdopodobnie miskę zbierającą ewentualne wycieki paliwa. Czujnik wkręcony jest w rurę rampy wtryskowej. Na zdjęciu zaznaczyłem wtyczkę tego czujnika umieszczoną pod rurą wlewu oleju. Błąd 1525 jest pochodną błędu wcześniejszego, bez znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Dzięki Aniewa, głowę dam, że już kiedyś ten czujnik wymieniałem, kupiłem wtedy używkę. Wziąłem z Allegro ten: https://allegro.pl/oferta/czujnik-cisnienie-paliwa-pierburg-7-11225-10-0-14783037646 na Jastrzębią Górę (InPost). Tu na przeciw ośrodka jest warsztat, to jutro podejdę do nich, choć wolałbym wymienić go u moich mechaników w Jabłonnie. Wożę też ze sobą zakodowany, gotowy sterownik, także jestem uzbrojony, tylko to nie za bardzo czas na naprawy samochodu teraz jest. Swoja drogą, mi się renówka zepsuła, ale jak zawsze dowiozła mnie do celu a są goście z Łodzi i dziś dojechali zastępczym, bo po drodze ich musiał zostać w ASO, tylko jeszcze nie wiem, co to za marka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2024 wymiana tego czujnika bez strachu. jak pamiętam to nawet ropa z rampy się nie wylewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Dzięki, ale nie jest wcale aż tak prosto, bo na macanego się robi. Będę chciał go wymienić u siebie, ale wracając, już będę go miał w razie W Jest tu taki ogarnięty serwis: https://autolukas.pl/ ale chcą, by samochód został, a mi to nie do końca pasuje. Jak uszkodzą tam gwint, to już kaplica. Na razie jeżdżę i nic się nie dzieje. EDYCJA: Wróciłem z urlopu, nic się nie działo. Czujnik dziś rano wymieniony i zostało jeździć. Jak coś się zadzieje, to teraz podmieniam sterownik. Aniewa, po podmianie on "pociągnie" od razu przebieg z pompy ABS? Co by nie mieć problemów, przy ewentualnej kontroli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 13 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2024 27 minut temu, omega napisał(a): Aniewa, po podmianie on "pociągnie" od razu przebieg z pompy ABS? Chyba nie, ale pewny nie jestem. Z drugiej strony, kto sprawdza przebieg w sterowniku silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 13 Sierpnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2024 To ten na zegarach skąd jest brany? Z pompy ABS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 13 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2024 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Staropolskim serdecznie podziękował kolego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi