szwagier24a Opublikowano 9 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2024 Silnik powinien zrobić 800 tyś. Przy 400 może podciągać olej, ale płukanki i ceramika może pomóc. Silnik trwały, ale wymaga kompleksowej obsługi: rozrząd z kzfr, zawór zmiennych faz pompa wody. Cewkę zapłonowa i 10 warto wozić ze sobą- wymiana 2 min. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 13 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2024 Pytanie, może trochę dziwne - czy w megane 3 - silniki 1,6 - wszystkie są silnikami TCE.? Pytam w kontekście instalacji lpg bo właśnie dowiedziałem się że one muszą jednocześnie spalać lpg i pb. Wszystkie silniki były tce czy różnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TimmBerk Opublikowano 13 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2024 Nie. 1.6 TCE to silniki uturbione mające 165 lub 205 KM, i chyba raczej były w Megane 4, a nie 3, chociaż może jakieś wersje GT z nimi były. W Megane 3 były 1.6 bez turbo jako jedne z najsłabszej/najtańszej propozycji i miały zdaje się 110 KM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 13 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2024 Jeżeli chodzi o uturbione silniki na bezpośrednim wtrysku to nie należy się obawiać zużycia benzyny. Mi w trasie pali 0,8 L plus 7-7,5 litra gazu. W Miii 1.6 to były silniki K4M, ale nie wiem czy w ostatnim roczniku to już był H4M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi