Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Historia serwisowa

Wojciech26

Rekomendowane odpowiedzi

Egzemplarz policyjny: vin kończy się na 997 😂.

Ponieważ sam miałem prawie od nowości auto serwisowane, to wiem że w tej historii nic nie ma - serwisy nie wpisują mało istotnych spraw takich jak: klient skarży się na... bo kopią klienta w 4 litery. Ja zgłaszałem korozję felg aluminiowych: w mojej historii nie będzie śladu. Na przyjęciu auta do serwisu temat felg był dopisany ołówkiem. 

1 godzinę temu, Wojciech26 napisał(a):

niestety serwis olejowy wykonywany co 30tys km a więc słabo,auto ma teraz prawie 148tys

A czego się można spodziewać po aucie, o ile dobrze się domyślam, sprowadzonym z zagranicy. Przecież tam to norma. Innego nie kupisz chyba, że nowy z salonu. Sam kupiłem auto z przebiegiem 144 kkm i serwisie olejowym co 30 kkm. Scenic jeździ już ponad 80 kkm bez żadnych problemów. Moim subiektywnym zdaniem ten interwał wymiany oleju nie dyskwalifikuje auta.

9 godzin temu, szwagier24a napisał(a):

:lapka:

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 :!: - aniewa

.

Auto krajowe,salon je odkupił z firmy Arval tak więc nie sądze aby użytkownik wymieniał olej częściej pomiędzy interwałami,jest naprawdę ładnie utrzymane,pomyślę i może dam mu szanse:)

Edytowane przez aniewa

Bo idiotyczne filmiki z gęstym glutem wylewającym się z korka rzekomo po 30 kkm to kompletna bzdura. Ja też miałem jedną czy dwie wymiany po 30 z racji gwarancji (pierwszą na pewno po 30) i nic złego z moim autem się nie dzieje, jeździ idealnie, oleju nie konsumuje 130 kkm na blacie. Podstawa to olej rzeczywiscie wymieniać i tu może być problem z oszustami w ASO (i nie tylko) którzy spuszczają litr, dolewają litr a 4 litry mają dla siebie. Z tego względu wszelkie wymiany robię sam i zero problemów. Ale wymieniam co 15.