s27 Opublikowano 22 Stycznia 2025 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2025 (edytowane) Megane IV 2018r, dzisiaj chciałem sprawdzić stan akumulatora ale pośpiech i zrobiłem małe zwarcie, patrzę i mam przepalony bezpiecznik zaznaczony na foto, podpowie ktoś jaka tam może być wartość, idzie to wymienić bez ingerencji wiertarką, na szybko zamówiłem używkę ale chcę to jakoś naprawić ??? Edytowane 22 Stycznia 2025 przez s27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 22 Stycznia 2025 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2025 Bezpiecznik ma wartość 300 A. Z tego co wiem jest niewymienny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 22 Stycznia 2025 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2025 Wymienia się cały ten czarny box za akumulatorem. Drutem naprawić zawsze możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s27 Opublikowano 22 Stycznia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2025 Godzinę temu, aniewa napisał(a): Bezpiecznik ma wartość 300 A. Z tego co wiem jest niewymienny. Kolego bardzo dziękuję za info. Obstawiałem na max 200A. Wszystkie moduły mają taką samą wartość tego bezpiecznika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 22 Stycznia 2025 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2025 To jest bezpiecznik rozrusznika/alternatora, według danych które posiadam jest napisane 300 A bez rozróżniania benzyna/diesel. W M III dla benzyny było 190 A natomiast dla diesla 300 A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s27 Opublikowano 22 Stycznia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2025 51 minut temu, aniewa napisał(a): REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Jak sądzę to zwróciłeś uwagę że to moduł z MEGANE IV 1,5DCI ??? Dla porównania podałeś parametry z M III ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 22 Stycznia 2025 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2025 Oczywiście, że tak. W opisie bezpieczników dla tego modelu jest tylko jedna wartość - 300 A. Dla porównania podałem wartości dla M III, wartości różne w zależności od silnika a moduł pod względem elektrycznym praktycznie taki sam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsxxx Opublikowano 23 Lutego 2025 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2025 (edytowane) Kiedyś po dłuższym postoju przy silnych mrozach podczas próby rozruchu strzelił mi ten bezpiecznik. Wymieniony caly moduł na gwarancji. Auto odpaliło i po chwili zgasło. 1.6dci 130 Edytowane 23 Lutego 2025 przez adamsxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s27 Opublikowano 23 Lutego 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2025 Już wymieniłem moduł na używany, uszkodzony w wolnej chwili podrobię tak by wstawić bezpiecznik który już kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi