kicper0032 Opublikowano 11 Września 2025 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2025 Witam poszukuję ostatecznej odpowiedzi na pytanie jak to jest z tym swapem. Chciałbym przeprowadzić swap z 1.5dci na 2.p dci troszkę przegrzebałem Internet ale proszę o potwierdzenie przez was czy mam rację i o wyjaśnienie kilku kwestii. 1. 2.0 dci z łapami wejdzie do ph1 2. UCH nie ma znaczenia ponieważ ono nie steruje silnikiem tylko wyposażeniem więc może zostać tak jak i ori karty wystarczy kodowanie Immo w ecu i śmiga 3. Potrzebna wymiana UPC na USM bo różnią się i może to kolidować + razem z tym wiadomo wiązka silnika To wyczytałem z forów oraz dowiedziałem się od ludzi i proszę o wytłumaczenie tego: 1. Jak z pompą paliwa z baku? Taka sama czy inna? I czy w ori bak można włożyć tą z 2 0 jeżeli inna 2. Jak to jest z tą wiązką silnika czy ta z 2.0 dci podejdzie bez większych przeróbek pod UCH i bezpieczniki w kabinie?? I nie wiem czy coś pominąłem ale to chyba wszystkie przeszkody dotyczące założenia tego motoru więc jeżeli to co pisałem wyżej się zgadza to wystarczy 1. Kompletny 2.0 DCI 2. ECU + USM + WIĄZKA i wszystko powinno chodzić Proszę o weryfikację tej teorii ponieważ wszystkie wątki kończą się odpowiedzią w stylu "za duży koszt kup cały" "znajdź identycznego dawce" "dużo małych rzeczy cię pokona" I podkreślę TAK WIEM ŻE TO SIE NIE OPŁACA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 13 Września 2025 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2025 2.0 będzie palił 7 L i więcej. W MII jest ciasno pod maską. Myślałeś o chip tuningu czy chipboxie? Da podobny efekt. Co ze skrzynią biegów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 15 Września 2025 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2025 Znajomy miał Megane M2 z silnikiem 2,0 dCi. Nie miała pompy paliwa w baku. Całość napędzała pompa trójstopniowa CR3 Boscha. Z tego co pamiętam była różnica w łapie silnika. Jeden z użytkowników forum również ma taką Megane - @ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi