Quentin88 Opublikowano 9 Marca Udostępnij Opublikowano 9 Marca Cześć, jak w temacie. Po kilkunastu tys km kontrolowałem stan filtr powietrza. w puszce było sucho, ale przy trzepaniu miałem tłustą dłoń. Nigdy tak nie było, co to może być od czego zacząć żeby nie iść w koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 10 Marca Udostępnij Opublikowano 10 Marca Od sprawdzenia sprawności odmy. To ona łączy dolot że skrzynią korbową. Jakość oleju ma wpływ na pary oleju. Słabe oleje mają wyższą odparowywalność, którą łatwo pomylić z braniem oleju. Także nie wierzę że nikomu nie ubywa oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 10 Marca Udostępnij Opublikowano 10 Marca W dniu 9.03.2026 o 22:24, Quentin88 napisał(a): ale przy trzepaniu miałem tłustą dłoń. Opary oleju z odmy dochodzą przed turbinę i mają otwartą drogę do filtra powietrza. Przy pracującym silniku opary są podsysane, ale chwilę po zatrzymaniu nadal jest niewielkie parowanie. Dopóki nie ma gromadzącego się na dnie oleju nie przejmował bym się tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi