Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Zakup Megane IV

Myszkea

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim!
Przymierzam się do zakupu Megane IV po lifcie i znalazłam ciekawy egzemplarz na Śląsku. Chciałabym zapytać Was o opinię i poradę na co zwrócić uwagę na miejscu. Dodam, ze nie bardzo znam sie na samochodach i nie do końca ma mi kto doradzić. 
Pacjent to:
  • Model: Megane IV Sedan (GrandCoupe) Lift
  • Rocznik: 2022 (pierwsza rejestracja lipiec 2022)
  • Silnik: 1.3 TCe 140 KM
  • Skrzynia: Automatyczna EDC
  • Przebieg: 78 000 km (Salon Polska, historia czysta, sprawdzona w CEPiK)
  • Wersja: Intens (ma wirtualne zegary, mniejszy pionowy ekran, grzane fotele i kierownicę)
Auto ma służyć do codziennej jazdy, zależy mi na bezawaryjności i świętym spokoju.

Z góry dzięki za każdą wskazówkę! 

Edytowane przez Myszkea

Witaj. Ciężko coś doradzić po tak suchych faktach. Kto sprzedaje, osoba prywatna czy handlarz. Może jakiś link, jeśli to ogłoszenie.W cepik nie ma histori wypadkowej, tylko czy auto przechodziło przeglądy i ma OC. Jeśli nie znasz się na autach to może warto zatrudnić profesjonalistów, żeby nie było wtopy. Poza tym, to ja też jestem amatorem i nie raz sparzyłem się na doradzaniu na tym forum. 

Co do konkretów to warto auto zabrać do niezależnego warsztatu, podnieść i sprawdzić od spodu czy ok. Czy nie ma wycieków ze skrzyni i silnika. Zabezpieczenia antykorozyjne i ogólnie stan podwozia i wszystko inne jak w każdym aucie. 

Edytowane przez babus