Skocz do zawartości

montaż wiązki haka z Megane III Cabrio 8201406803

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
Będę montował hak we Fluensie - przerabiał ktoś z was ten temat?
Nie znalazłem wiązki z modułem do Fluensa więc kupiłem do Megane 3, myślałem że będzie do 5D a tu klops i jest do cabrio 😅

Nr części 82 01 406 803 gdzie wg. Catcarinfo powinien być 82 01 314 664.

Instrukcja jest dość enigmatyczna stąd kilka pytań:
1. skąd wziąć + i + po stacyjce w tylnym bagażniku? Instrukcja zakłada, że powinienem użyć kabelka 77 11 226 774 którego nie mam (https://allegro.pl/produkt/dacia-sandero-ii-przewod-dodatkowy-oryg-452be521-2b94-4a6d-b2d7-415ad38028dd?offerId=18871350447)
2.
 Jest w zestawie inny kabel doczegoś innego i wg. instrukcji w zależności od tego czy znajdę jakąś magiczną wtyczkę w bagażniku to albo się podepnę do niej główną wiązką albo będę musiał użyć tego dodatkowego kabelka i ciąć jakiś fioletowy przewód w wiązce lewego progu. Rzecz w tym, że znając moje stare fluensisko to na 100% nie znajdę żadnej nieużywanej wtyczki. Pytanie pozostaje czy jeżeli w Megane 3 cabrio przewód był fioletowy to u mnie też będzie fioletowy?

3. Są rozpisane kroki podłączania się modułem haka do modułu czujników cofania. U siebie mam czujniki cofania ale choć w świadectwie homologacji są wpisane jako żródła radarowe tak nie wygląda to zbyt oryginalnie, mam taki mały telewizorek z niebieskim podświetleniem i pipczy, jak to wygląda w oryginalnych renaultowskich czujnikach cofania?

PS: Szanowny adminie, czy była jakaś aktualizacja forum w ostatnim czasie? Nie działa mi spacja kiedy piszę w tym okienku, musiałem skopiować skądinąd i wklejać, do tego nie da się wrzucić zdjęć (błąd 200), nie da się przewijać forum. Komputer na linuxie i przeglądarka firefox. Na telefonie przewija się normalnie, pisania nie sprawdzałem.