Nel Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 u mnie normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Może sie przyda: Pojazdy posiadają dwa typy wyposażenia: - Regulator prędkości, który pozwala na utrzymanie prędkości wybranej przez kierowcę. Funkcja ta może być wyłączona w każdej chwili poprzez wciśnięcie pedału hamulca, sprzęgła lub jednego z przycisków przy kierownicy, - Ogranicznik prędkości, który umożliwia kierowcy wyz- naczenie maksymalnej prędkości. Po przekroczeniu tej prędkości pedał gazu staje się nieaktywny. Wybra- na prędkość może być przekroczona w każdej chwili, po pokonaniu punktu oporu przy wciskaniu pedału ga- zu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driver Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 To jak jest w końcu z tymi pedałami, jest jakaś różnica między 8200153270 i 8200153268 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzan49 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Luuudzie.Lubicie sobie życie niepotrzebnie skomplikować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 jest jakaś różnica między 8200153270 i 8200153268 ?W/g serwisówki jest. W kilku miejscach, jest zastrzeżenie, że aby tempomat działał poprawnie, pedał gazu musi mieć jakiś element oporu pod koniec zakresu ruchu (i nie chodzi tu o tą blaszkę z plastikowa nakładką). Podejrzewam, że jeden z nich ma inną tezystancje potencjometra na końcu zakresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykubek Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 a pedał hamulca ma jeszcze jakiś inny czujnik oprócz świateł stopu ? Np. od załączania świateł awaryjnych przy gwałtownym hamowaniu?:> czy to tylko czujnik swiatła stopu rozłącza tempo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Włącznik przy pedale hamulca u mnie ma 4piny 1,2,3,4 jak pedał jest nie wciśniety to 3 i 4 jest połączone a 1 i 2 rozłączone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driver Opublikowano 4 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 byłem dziś u goscia na Balickiej w Krakowie odblokować tempomat. Zapłaciłem 50zł za samo odblokowanie, podobno z podłączeniem 100zł. Wkażdym razie nie wiem co za opcje gość wł. napewno nie CL061 bo takiej nie ma. Patrzyłem gościowi przez ramię i mało widziałem co robi w pewnej chwili odwrociłem się na 2 sec. a tu ciach trach i gość mówi że wszystko OK, nawet nie zdążył załączyć opcji. Tak jak by były już seryjnie odblokowane i skasował mnie na 50zł możliwe że była ta opcja odblokowana seryjnie.... ? Później chciałem sprawdzić czy działa tempomat bo żadnej nowej ikonki po zabiegu na zegarach nie było, wziełem drucik i spielem w kostce na krótko... coś poszło nie tak i chyba zrobiłem zwarcie, wyskoczyła kontrolka SERWIS na desce teraz zamiast tempomatu mam Auto Light Failure czy jakoś tak.... plz. help Jest szansa że to bezpiecznik ? Przy załączonych automatycznych światłach jest błąd (opcja na manetce "0" a jak załącze "=D" to serwis znika WTF ? Jak mam włączyć ten tempomat, jak spiąc kable w kostce bo nie mam jeszcze org. przycisku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Może zrobiłeś zwarcie z podświetlaniem - sprawdź bezpiecznik od postojowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 chyba zrobiłem zwarcie, wyskoczyła kontrolka SERWIS na desce teraz zamiast tempomatu mam Auto Light Failure czy jakoś tak.... na 99,9% bezpiecznik 3A pierwszy od góry po lewej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Driver, i jak, już ok, to był rzeczywiście bezpiecznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driver Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 No własnie nie działa, bezpiecznik jest OK. Jeszcze sprawdzę puszkę pod maską, tylko nie było kiedy bo Pani jeździ do pracy autem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba. Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Skrzynka pod maską, bezpiecznik 7A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driver Opublikowano 7 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Skrzynka pod maską, bezpiecznik 7A Pod maską bezpiecznik 7,5A wszystko działa ;) dzięki panowie za pomoc. Aha przełącznik do tempomatu w Krakowie u Lisowskiego ASO kosztuje 72zł :shock: ponoć jakieś podwyżki były w kwietniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limaz Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 hehh za dużo osób z forum kupowało włączniki tempomatu i podnieśli cenę;) :cry: ;) Zgadza się. Zamówiłem: panel sterujący, włącznik regulatora prędkości, zaślepkę włącznika ESP w Renaultna Bemowie w W-wie. Dzisiaj odbieram. W stosunku do tego co napisał kolega athlon64x4 zmieniła się cena za włącznik. Zapłaciłem około 85zł. Przyciski na kierownicę około 350zł. Odpuściłem... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi