Sir-Gutek Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Witam! Dzisiaj bylem w salonie na wymianie oleju i ogolnej kontroli auta. Okazalo sie, ze mam luz na przednich swozniach. Oczywiscie juz nie robi sie osobnych wkrecanych swozni, tylko cale wahacze ze swozniami, ktore sa "wprasowane" w otwor. Dlatego trzeba wymienic dwa wahacze, koszt w serwisie 350 za wahacz. Czyli 700zl +240zl robota = 940zl. Dobrze, ze nie zdecydowalem sie na wymiane - na allegro mozna dostac nowy wahacz za 125zl. Tylko pytanie czy nie jest to jakis tani shit, ktory trzeba bedzie wymienic za 5 tys. km.... Nie wiecie gdzie mozna to tanio zrobic w okolicach wroclawia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Wg intercarsu można kupić sworzeń i 2 silent blocki. i komplecik na wahacz kosztuje ok 160 zł. Silent blocki Lemforder, a sworzeń firmy Moog albo Ocap. Jeszcze niech ktoś sprawdzi w Dialogysie, bo mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 jak dobrze poszukasz to znajdziesz oryginalne wahacze renault albo firmy która produkuje je dla renault za ułamek ceny której chcą w ASO, a ponieważ firma ta sama to i jakość będzie taka sama...W warszawie to łatwo wskazałbym CI gdzie to można kupić, ale Wrocławia od tej strony nie znam :) ja tak z rozrządem zrobiłem, kupiłem kpl. rozrząd renault (nawet karton był z renaultowski) za 225 zł, w serwisie krzyczeli 751 zł, a zawartość identyczna (dosłownie, nie żadne zamienniki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Gdzie śmigasz do ASO ? Przypomnij się jutro na PW z tym tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir-Gutek Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Wg intercarsu można kupić sworzeń i 2 silent blocki. i komplecik na wahacz kosztuje ok 160 zł. Silent blocki Lemforder, a sworzeń firmy Moog albo Ocap. Jeszcze niech ktoś sprawdzi w Dialogysie, bo mogę się mylić. Moze beda wiedziec dokladnie w jakims wiekszym sklepie z czesciami do francuzow (jest cos takiego we Wrocku?) Albo w ... Norauto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Popytaj AUTO W. MOCZULSKI ul:Czarnieckiego 11 tel. 3595464, 3544561 - dobre zaopatrzenie; ROZMUS ul: Karkonoska 36 tel. 3628988 www.rozmus.fr.pl na hasło klub Renault 5% zniżki na części oraz ROZMUS - filia ul: Szczytnicka 28 tel. 3219037 . Ja często jak coś potrzebuję kupić albo się podpytać to zachodzę na Szczytnicką bo mam 5 min drogi z pracy ;-) lub poprostu dzwonię :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir-Gutek Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Wiec okazalo sie, ze jednak mozna wymienic same swoznie i co dziwne w ASO Renault! Koszt naprawy w ASO ( Ostrowiec Świętokrzyski ) : Swożnie 70zl szt. Robota 160zl W sumie 300zl. Kwota calkiem przyzwoita jak na naprawe w ASO z gwarancja. Najwazniejsze , ze juz nie mam luzu na swozniach i bez obaw mozna jezdzic! Najlepsze jest to, ze w ASO Nawrot w Dlugolece powiedzieli, ze nie da rady wymienic swoznia, poniewaz jest wprasowywany w wahacz - koszt naprawy siegal prawie 1000zl ! :shock: :shock: (700 za wahacze + 240zl robota). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 A jednak. :) Cieszy mnie to bardzo... Potwierdza że w tamtym ASO pracują oszuści. Ja bym pojechał do nich i pokazał im że jednak się da! Inaczej nie da się tego określić, jak oszustwo. Bo pytałeś się pewnie o same sworznie i powiedzieli nie. Jak ktoś się nie zna na autach i nie ma dostępu do forum, serwisuje w ASO to współczuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir-Gutek Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 [Cięcie] Roznie to bywa, moze po prostu wogole nie mieli dostepnej opcji w komputerze "wymiana swozna" , byla tylko opcja "wymiana calego wahacza" i jak koles pracuje w ASO to nie jest uprawniony do takich kombinacji... W sumie jeden gosc co przyjmuje zgloszenia do serwisu mowil, ze wymiania swozni prawdopodobnie jest mozliwa, ale nie powiedzial nic konkretnego ; gdzie i za ile ... Mechanik zdecydowanie upieral sie, ze nie jest to mozliwe. Nie ma co sie rozwodzic. Jakby ktos mial problem ze swoniami w megane II to zapraszam do ASO OFION ; oddzial w Ostrowcu Świętokrzyskim ! Proszę nie cytować postu 1:1 jak się odpowiada bezpośrednio pod nim - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
denniszgc Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Sworznie w MII sa wymienne, z tego co wiem to robi jej juz napewno firma RTS koszt ok 50zl/sztuka. Nowy wahacz w calosci kosztuje 66 euro netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwisant Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 nikt nikogo nie oszukał bo w oryginale nie ma zamienników wiec w aso nie mają samych swożni bo nie wystepują chyba jest to zrozumiałe a zamienniki są i sie wyprasowuje jak napisał przedmówca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
denniszgc Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Prawda Panie SERWISANT, w orginale nie wystepuja dowod na rysunku. Poprostu ASO kroja kase. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dave37 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 SIR-GUTEk a ile masz przebiegu ze musiałes wymieniac sworznie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yetiq Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Muszę wymienić dwa wahacze. Na lewym padł sworzeń i silent blok, a na prawym sworzeń, który już był raz wymieniany. Myślę, że lepiej wymienić dwa wahacze na nowe, tylko nie wiem jakie kupić.Co sądzicie o wahaczu teknorot? W autkoplus cena dość przystępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Yetiq, a dlaczego nie chcesz wymienić samych sworzni i silentbloków? Na jedno wyjdzie a będzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi