Tom24_ Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Witam Kupiłem lusterko fotochromatyczne i chcialbym zamontować je u siebie, ale mam jeden problem. Co to jest za czujnik przedstawiony na zdjęciu. Posiadam w swojej wersji czujnik deszczu i zmierzchu Z okazji Świąt wszystkiego najlepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 nie jest to przypadkiem do klimatronika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 witam, dokładnie tak, jest to czujnik od klimatyzacji automatycznej. Tom24 jaką masz klimę w swojej Megi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 jest to, jak napisał Fazzi czujnik od climatronika, a dokładnie czujnik temperatury i wilgotności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom24_ Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Dzięki, klimę mam ręczną, a lusterko juz zamontowane [ Dodano: 2009-04-11, 23:09 ] Jeszcze jedno, Czy ten czujnik na lusterku powinień być u góry lusterka czy na dole, bo na kilku zdjeciach jak ogladałem to jest u góry a na innych u dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Witajcie Panowie, Mam nowa Megi z automatyczna klima i niestety zwykłym lusterkiem, przyzwyczajony jestem do przyciemnianego ze starej. Chciałbym wymienić owe lustro. Jakie są problemy i co trzeba podrzeźbić ? To lusterko się podpina do zasilania, czy nie ? Mam również Toyote Avensis i w niej jest przycisk włącz/wyłącz przyciemnianie (z diodka) stad nie wiem czy to jest zasilane w Reni czy tez nie. Proszę o pomoc w temacie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Skoro masz automatyczną klimę, to i zasilanie lusterka fotochromatycznego masz już pod obudową lusterka. Wystarczy zmienić lusterko i wpiąć wtyczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Super, dziekuje bardzo za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnerek Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Mam w Megi zamontowane lusterko fotochromatyczne jednak już kilka razy podczas trasy zastanawiałem sie czy ono działa, przy okazji wymiany żelu do czujnika deszczu postanowiłem przyjrzeć sie temu bliżej. Okazało się że w obudowie mam wtyczkę w kolorze szarym która nie jest podłączona i szczerze mówiąc to nawet nie widzę gdzie mam ją podłączyć, ponieważ 2 inne wtyczki są zajęte. Czy możecie coś poradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Teraz już nie pamiętam jak to wyglądało, ale chyba powinna być tam trzecia wtyczka do zasilania tego lusterka. Jeśli nie ma, wystarczy, że dociągniesz tam zasilanie "po stacyjce" i masę i podłączysz do kabelków lusterka, co będzie o tyle proste, że kawałek dalej masz lampkę sufitową i zasilanie lampek w daszkach p.słonecznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnerek Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Dziękuje za odpowiedź, w takim razie rozumiem że auto fabrycznie miało zwykłe lusterko skoro nie ma do niego zasilania? proszę o wyjaśnienie zwrotu "po stacyjce". Oświetlenia w daszkach nie mam, tak więc zostaje mi tylko z lampek sufitowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Wtyczka powinna być... zależy od wersji wyposażenia. Ja też wymieniałem lusterko na fotochrom i wtyczka byla tyle że nie wystawała tak jak dwie pozostałe tylko leżała sobie spokojnie troche głębiej na podsufitce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 proszę o wyjaśnienie zwrotu "po stacyjce".To znaczy, że +12V pojawia się gdy silnik jest uruchomiony. Na początek poszukaj jednak tej wtyczki w podsufitce jak radzi athlon64x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Podepnę się do tematu. Chciałbym założyć do swojej Meganki I lusterko z II, ścieminające się automatycznie. Sądząc po zdjęciach i tym co zostało napisane powyżej, lusterka z Megane II pasują zamiennie(zwykłe-automat), może jednak orientuje się ktoś, czy mocowanie do szyby jest takie same jak w Megane I? Trochę w to wątpię, ale może ktoś próbował zrobić coś takiego. Oto zdjęcia lusterek: Zwykłe manualne MeganeII: Automat Megane II: Lusterko Megane I: Może ktoś dysponuje zdjęciem mocowania do szyby w Megane II ? To powyżej jest za ciemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 meganecoupe02, w II to lusterko jest mocowane w zespół czujników deszczu i zmierzchu przyklejany do szyby i taki klocek jest Ci jeszcze potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi