P_r_z_e_m_o Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Przykro mi ale ja nic nie słyszę Takie buczenie, obrotowe to ja miałem przy rozwalonej rolce alternatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndosUK Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 A rolke alternatora sie wymienia? czy caly alternator do wymiany/regeneracji teraz? a da rade to jakos samemu zrobic? Dodano: 30 kwi 2013 - 15:42 Czy masz na mysli wlasnie ten napinacz paska akcesoriow ? Dodano: 03 maj 2013 - 18:42 Jestem po wymianie >Poduszki silnika< (tej obok alternatora), oraz wszystkich >4 swiec<. Poprawa? Brak porownania. Silnik przestal szarpac podczas ruszania na biegu, buczec, telepac sie (praktycznie na jalowym go nie slychac), auto pracuje rowno i cicho. Mylilem sie co do alternatora ! Te stuki byly prawdopodobnie powiazane z poduszka silnika (albo i napewno), bo juz ich niema. (Silnik sie telepal, to moze rolka byla nadwyrezana od paska). Koszt wymiany 4 swiec i poduszki silnika na nowe - 300 funtow (1150zl okolo), w autoryzowanym serwisie. Spalanie z 8-10 litrow na 100km, zmniejszylo sie do 6-7 litrow na 100km. Temat do zamkniecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Temat do zamkniecia :unsure: Kolego jak możesz pisać w czyimś temacie aby go zamknąć? Trochę to nie ładnie z Twojej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndosUK Opublikowano 4 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Nie zwrocilem uwagi. Wybacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polak Opublikowano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Cześć, Odswieze temat. Też cos glosno chodził silnik po odpaleniu. Pasek ściągnięty glosno chodzi kolo od sprężarki jak sie nim podkręci. Alternator, napinacz zero odgłosów. Bez paska pracuje cicho. Cala trzeba sprezarkę wymienić czy tylko lozysko? REGULAMIN pkt 5.6 literki PL - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi