Rafał78 Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 rekord jaki zanotowałem to 5.2L/100km jadąc z Holandii pustym autkiem 1 osoba obecnie w jeździe mieszanej 6-7 w zależności ile stoje w korku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ratan1 Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 trasa 4,4l/100km, autstrada Niemcy 5,2l/100km,V-min.130km/h miasto 6,0-6,5l/100km(jazda-piknik-jazda) klima non stop Pozdrawiam ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 miasto 6,0-6,5l/100km duuuzo , znajomy tez ma 1,5 i w miescie wg komputera ma rowniutko 5l/100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dave37 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Moja meganka pali roznie.W trasie spokojnie schodze na 4 litry.W miescie maksymalnie 5.W zimie pół litra wiecej.Ogólnie komputer pokazuje mi srednie 4.7 czyli biorac pod uwage przekłamanie 0.1 litra ,które wykryłem tankujac kilka razy pod korek wychodzi 4.8 i to normalnie jezdzac bez oszczedzania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolek Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 u mnie wyszlo bardzo nie wiele ponad 6 l glownie miasto z klimatyzacja spokojna jazda do 2k obr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazlo1 Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 ostatnie średnie spalanie jakie wykrecilem 900km miasto 300 trasa wyszlo 5,6 przy umiarkowanej jezdzie. [ Dodano: 2007-07-01, 18:07 ] mowiac umiarkowana mam na mysli max 170 he he :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spory Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Dzisiaj pierwsza "dłuższa" trasa: Głogów - Polanica Zdrój (220 km x 2), rodzinka 2+1, graty, spalanie 5,2 (wg kompa).... dla mnie bomba! :shock: Motor jak w opisie. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hogg Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Witam serdecznie, to mój pierwszy post na forum (oprócz przywitania się z Wami:) Dziś rozmawiałem ze znajomym nt. aut, a że właśnie przymierzam się do kupna jakiejś meganki 97-98 r. zeszło na kwestię spalania. Znajomy twierdzi, że wbrew pozorom, megi 1,4 spala więcej niż ta z silnikiem 1,6. Tłumaczył to tym, ze ta z mniejszym silnikiem ma mniej koników i trzeba mocniej "deptać" (przy założeniu spokojnej jazdy w trasie 80-100 km/h) Jak to z tym jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 4 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 Cześć koledzy (i być może koleżanki). Mam megane 1,5 DCI od 3 m-cy i spalanie średnio kształtuje się nasępująco: - miasto - ok. 5,3 l - trasa - ok. 4,2 l Wszystko to z włączoną automatyczną klimą. W zależności od warunków na drodze udawało mi się czasami osiągnąć lepsze wyniki, ale średnia jest właśnie taka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 4 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 Mirek, To masz bardzo dobre wyniki, chyba że stosujesz styl emerycki. Ja mam taką Megankę i moje spalanie to 6,3 - miasto, 5,2 trasa. Ale ja lubię depnąć i mam ciężką nogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brankiniol Opublikowano 4 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 To u mnie chyba cos nie tak ,albo wy sie tak chwalicie. Mi pokazuje cały czas komputer koło 8 po jeździe po Wrocławiu! W trasie,narazie w niemczech,spalił 6 przy jeździe 140-160 km/h i ze dwa razy Vmax tj 195 km/h Coś nie tak z tym silnikiem ??Bo jak narazie to więcej pali niż Doblo 1.9jtd którym śmigałem do tej pory.Oczewiście w trasie odpada bo przy 160 to brało z 8 litrów ,ale do 110 km/h komputer wskazał 4.8 litra na 100km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 4 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 mi tez pokazuje 8 a nawet 8,2 a po wyliczeniu recznie wychodzi 7,4-7,5 wiec komputer ewidentnie oszukuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 4 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 A sprawdziłeś najprostszą metodę i najbardziej wiarygodną? Do pełna bak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brankiniol Opublikowano 4 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 no z Nimiec własnie,to spalił ładnie tzn 6 ,przejechałem 700km w trasie i potem ze 150 w mieście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krejcior Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 to moja megi 1.6 v16 jest jakaś paliwożerna w porównaniu do waszych maszyn! Z komputera pali w mieście koło 8,5 litra, nie zależnie od tego czy chodzi klima czy nie. Natomiast w trasie pali koło 7 litrów. Nie jeżdżę jakoś wybitnie szybko i ciężkiej nogi też nie mam... więc mogło by troszkę mniej chlać :/ Może znacie jakiś dobry patent żeby zmniejszyć spalanie A tak troszkę z innej beczki- jakie są optymalne zakresy obrotów na poszczególnych biegach?Nawet szukałem tego w instrukcji, ale niczego takiego się nie doszukałem; może ktoś z was wie ? A i jeszcze jedno pytanie, czytając różne wypowiedzi pojawiało się pojecie Vmax, czy ktoś z was wie jaka jest Vmax meganki 1.6 v16 110 km ? peace! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi