baciuś Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Ja kupuje w Auchanie i nie mam problemu z terminami przydatności do skonsumowania, swego czasu robiłem tam zakupy mięsa paczkowanego, również nie było problemu ze świeżością. Co do Biedro mało mam z nią styczności. A w temacie, wkurza mnie szybko mijający weekend ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 baciuś: Akurat dzisiaj, jestem tego samego zdania ;) Zdecydowanie zbyt szybko ten ostatni minął ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Wczorajszy powrót z Berlina po patatajce, ta droga to jakiś koszmar ... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Meganka W piatek zaczeła wibrować buda do tego stopnia że czułem mrowienie w du... szybka decyzja jazda do mechanika. Kilometr przed zdechał i koniec juz nie odpaliła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkB Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Padło serwo :huh: .Ponad 600 zł poszło na wymianę.Na pocieszenie-skończyły się problemy z kontrolką "EKG" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 kretyni ze straży wiejskiej, dzisiaj w Częstochowie wystawili sobie fotoradar i grzali dupy w aucie, banda pasożytów i nierobów, rozwiązać to w [cenzura]. Na forum cenzuralnie się wysławiamy. - Prezes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 (edytowane) Bzdury w mediach, że mamy taki straszny wiatr, katastrofę stulecia i inne tego typu opowieści. Jakby ktoś nie widział dużego wiatru. Wiatr jak wiatr. W ciągu roku takich wiatrów jest więcej, ale czego się nie robi dla oglądalności i tworzenia tematów zastępczych. Więcej szkód powoduje typowo zimowa pogoda czyli ciężki śnieg, oblodzone linie energetyczne w połączeniu z niskimi temperaturami. Osobiście pamiętam zimy, gdzie śnieg zasypywał ulice i domy a wiele dróg było nieprzejezdnych przez kilka, kilkanaście dni. Dziś spadnie kilka centymetrów śniegu i miasta sparaliżowane........ Aktualnie nie mam w domu prądu z jednej fazy, wcześniej nie było żadnej, ale bez przesady. Edytowane 6 Grudnia 2013 przez fredi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio76 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 (edytowane) Wkurzył mnie( a wręcz wk...ił) dyrektor Baran innej placówki na której byłem gościnnie na inwenturze aby pomóc pracownikom tego sklepu. Tonem i trybem rozkazującym kazał zostać nam dłużej bo jego podopieczni dali du..y i nie przygotowali właściwie sklepu do inwentury. Oznajmił nam że na delegacji jest naszym przełożonym i rozkazuje nam zostać dłużej, oświadczył to nam jak i naszemu kierownikowi. Na nic się zdały tłumaczenie że mamy daleko do domów i że mamy dzieciaki które musimy wypuścić zawieź do szkół i przedszkoli ona każe a mu sługi mamy słuchać jego rozkazów i że może nam kazać zostać do 12h. Tekst "powiedziałem i koniec tematu". ;) :( :( :( Ale zemsta jest słodka, piszę do Wojewódzkiej Inspekcji Handlu że w sklepie są sprzedawane artykuły przeterminowane (6miesiecy), art chemiczne bez opisu w języku Polskim (bardzo nieprzyjemne w kontakcie ze skóra) oraz do Inspekcji Pracy że pracownicy zostali zmuszenie do złamania art. dotyczącego 11 godzin wolnego pomiędzy końcem a początkiem pracy. Edytowane 10 Grudnia 2013 przez sebcio76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 :( Z pisaniem się nie trudź, "inspekcje" muszą poinformować o kontroli, co wg, mnie jest głupie. Napisz do przełożonego tego dyrektora z drobna sugestią, że zaniedbania są spowodowane głównie złym zarządzaniem przez kierownictwo marketu. Przy okazji możesz napisać, że zastanawiasz się czy nie zgłosić zaistniałem sprawy do PIP na postępowanie pana XX z art. xyz. A tak w ogóle to masz wrażenie że Pan XX zastosował wobec Ciebie mobbing. Gwarantuj że pan XX dostanie ostro w d... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio76 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 (edytowane) A tak w ogóle to masz wrażenie że Pan XX zastosował wobec Ciebie mobbing. Gwarantuj że pan XX dostanie ostro w d... Nie w tej firmie:(. Była akcja na śląsku bodaj w Czestochowie i zmieniono pracowników a władza ta sama i do tego jest nagradzana za maxymalne efektywne wykorzystanie siły roboczej (czytaj pracownika). Co do przeterminowanych to albo inspekcja albo audyt wewnętrzny- tego się mogą bać. Co do złamania kodeksu pracy to pracownicy tamtego sklepu byli obecni na inwenturze co najmniej od 19 do 7 rano i mają przyjść do pracy na 16 tego samego dnia . Brak słów ale mnie osobiście nie dotyczy. Edytowane 10 Grudnia 2013 przez sebcio76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 To kiepsko pracowali. U mnie pierwsza tura inwentury trwała w sklepie od godziny 22 do 6 rano. Bo jeszcze nie byliśmy wprawieni. Następne tury spisu już poszły gładko od 22 do 2,3 w nocy. A policzyć cały towar na sklepie jest sztuką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawaii Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Mnie dziś wkurzył iżynierek albo księgowy co robił Fluenca. Szkoda, że na klapce bezpieczników od wewnętrznej strony nie umieścił opisu do nich :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio76 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 http://www.epoznan.pl/news-news-45639-Szkolne_obiady_beda_drozsze_Szkoly_beda_naliczac_VAT_wynajmujacym_sale Obiady u syna w szkole i tak są drogie bo kosztują 12zł a w małej biednej gminie pod Poznaniem koszt obiadu(2 dań) to 5zł bo gmina dopłaca :) . Zamknąć Spalić Zdelegalizować -->taki rząd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Jakieś choróbsko, które się do mnie dzisiaj przyplątało. Jak nie spadnie temperatura to jutro wizyta u lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardiano Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 A mnie ostatnio wkurzaja fora i mądrości ludzi że to się nie opłaca czy tamto...a nie pomyślą że nieraz to pasja i nieważne czy silnik to 1.4 czy 2.0...jak ktoś chce modzić to co ma to po co mu pisać "zmień silnik". Do tego dochodzą mądrości ludzi którzy są "naj" i wszystko wiedzą, a często wiedzą to co przeczytają niepoparte praktyką. Wkurza mnie też że na forach pojawiają się nowi ludzie tylko po to by zapytać i zniknąć, nie udzielją się, przez co hasło "organizujemy spota" jest coraz rzadsze, a jak już sie pojawi to i tak wielka kupa wychodzi bo pojawja się ( o ile spot się odbywa) kila osób. Nie odnosze się do konkretnego forum, żeby nie było Ale przyznaje że wszędzie jest podobnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi