DAREN Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 a co pokazuje?? w tym miejscu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter81 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Właśnie sprawdzałem co pokazuje , awięc wcześniej były kreseczki a teraz pokazał ze mam 5000 mil do stacji a mam może 10 l ropy w baku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAREN Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 5000 mil to co ty angielską wersje założyłeś?? to ile masz ropy w baku sprawdzisz wchodzac w auto test czyli musisz naciskac przycisk w wycieraczkach od komputera i jednocześnie właczyc zapłon wtedy zaczna wskazówki pracowac a klikajac przyciskeim w manetce pokaże Ci ile masz paliwa i jakie błedy w komp są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter81 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Własnie kolego po pierwszym tescie licznika pokazał ze mam 2 błędy "d h " usunąłem je przejechałem kilka mil i wyszły cyrki na blacie , nie pokazał żadnego błedu w tescie wyszło ze mam 10 l a podczas jazdy ilosc kilometrów do stacji zamiast spadać to wzrasta jak pisałem miałem 5000 teraz jest 5100 po przejechaniu 1.5 mili a wskazania sredniego spalania (tak mysle ) to 99.9 . Nie kolego mieszkam w irlandji w kraju bezrobocia i deszczu i ze znikomą ilością fachowców którzy mogli by pomóc Niektóre ortografy poprawiłem, następnym razem proszę zadbać o poprawna pisownię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAREN Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 to ze pokazauje teraz wiecej do przejechania to normalne bo komp zaczyna zliczac dysans i spalanie czyli jesli jedziesz spokojnie to spalanie jest niskie i dystanas do nast tankowania będzie wzrastał natomiast jeśli pojeżdzisz bardzo żwawo gazując to ten dyustans szybko będzie malał gdyz spalanie wzrośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter81 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgadzam się z tym tylko czemu wskazuje ze jest to 5000 mil ? jest jeszcze jedna rzecz na którą zwróciłem uwagę kontrolka silnika ( ta na środku ) nie świeci po przekręceniu kluczyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirekk85 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 witam rozwiązałem problemy z kontrolką od abs zasugerowałem sie niepotrzebnie czyims zdjęciem dla tego nie działała (cudowne zluty z telewizorni + opis ze złymi wartosciami rezystorów :-/ ) zrobiłem wszystko tak jak było w schemacie :) Doprowadziłem tez kabelek do ecu w liczniku i teraz mam pytanko bo czekam akurat na nową manetke z przełącznikiem od kompa: Na wyswietlaczu licznika nie pokazuje mi przebytej drogi którą można skasować zeby naliczało znów od zera { wyswietla tylko przebieg całkowity ale km dodaje prawidłowo) Na naduszenie pokrętełka w zegarach nie reaguje nic , no i też nie wyswietlają sie informacje o spalaniu ecu. przejechałem sie kawałek i też nic Czy po podpięciu manetki z tym przełącznikiem powinno być już ok czy też coś jest nie tak bo już nie jestem pewien...? :shock: I dołączam sie do pytania kolegi o tą kontrolke silnika przecież musi za nią odpowiadać któryś pin... dodaje też zdjęcie jak wykonać ten inweter dla kontrolki absu dla ułatwienia innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Głównego przebiegu się nie kasuje ( wiadomo czemu :) ), po podłączeniu manetki będziesz mógł wszystko zobaczyć. Przełącznik możesz zasymulować poprzez zwieranie pinu który idzie do manetki z licznika, do masy. P.S Jakie błędy wartości rezystorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirekk85 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Już nie chce mi sie tego szukać bo jest już za dużo na tych stronach naciapane , ale ktoś napisał że mają miec po 30 ohm te 3 rezystorki i sprawdziłem ten schemat co mi o nim napisałeś i poleciałem kupić te prawidłowe w elektryku zlutowałem na nowo , podłączyłem i jest już git , a co do przebiegu całkowitego to o tym wiem przecież :) ok to już wszystko wiem , dzieki :) teraz nurtuje mnie już tylko ta kontrolka silnika (check injection) i czy dużo było by z tym zabawy... :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAREN Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Panowie chodzi wam o tą kontrolke co jest tuż pod kontrolką immobilajzera czy prawego kierunkowskazu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirekk85 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 chodzi dokładnie o tą kontrolke pod prawym kierunkowskazem w niektórych typach tych liczników znajduje się ona też obok kontrolki absu z lewej strony na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAREN Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 kolego są dwie kontrolki :) Jedna obok ABS-u a druga pod kierunkiem. Ta obok ABS-u to ma znaczek takiego silniczka a ta pod kierunkiem ma znaczek silniczka z napisem STOP. Zaraz podam który pin pod która kontrolke odpowiada :) [ Dodano: 2010-04-27, 21:13 ] więc tak: kontrolka silnika obok ABS-u czyli w polu obrotomierza jest podłaczona na szarej kości (30PIN) do pinu nr 19. kontrolka silnika z napisem STOP jest pod pin ... kurcza i tu nie zapisałem ;/ jutro postaram się podać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirekk85 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 no to w takim razie tę drugą bym też poprosił :-P a o to fotki o które dokładnie kontrolki chodzi [ Dodano: 2010-04-28, 18:52 ] i faktycznie są dwie bynajmniej w moim jedna obok absu z lewej a druga pod prawym kierunkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 tyle czasu i jakoś nie zauważyłem,ale te kontrolki u mnie od początku też nie świeciły . DAREN, jaka jest róznica między tranzystorem bc 547 b ,a bc547c ? krzemyk, dzięki w takim razie zamówię ten pierwszy,i sobie polutuję nowy inwerterek,bo stary się rozleciał,słabo to polutowałem :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Różnią się wzmocnieniem prądowym, do inwertera nie ma to żadnego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi