meganecoupe02 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 U mnie w scenicu komputer pokazuje spalanie chwilowe i średnie na gazie, jednak dystans oblicza na podstawie tego, co jest w zbiorniku i średniego spalania, także wychodzą czasami głupoty, bo spalanie jest, a benzyny nie ubywa. Dochodzi do tego, że rezerwa zapala się gdy jest czasami 12 litrów benzyny (mimo, że powinna zapalić się przy 7 litrach). Reset w trybie serwisowym raz na jakiś czas załatwia sprawę. Wskazania spalania gazu pokrywają się ze stanem faktycznym z pomijalnym błędem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lava1 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 ... Reset w trybie serwisowym raz na jakiś czas załatwia sprawę... A możesz dokładnie napisać jak to się robi ? tzn jak wejść w ten tryb serwisowy i zrobić reset ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 http://megane.com.pl/megane-i-phii-komputer-vt31.htm#231468 /jak link nie działa to: strona 8 post z dnia 28-02-2011 z tematu poniżej: http://megane.com.pl/megane-i-phii-komputer-vt31.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chester3663 Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 mam pytanie czy da radę założyć ten licznik do mojego Scenica 1.6 90KM czy nie bedzie przekłamywać? jest to licznik angielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Będzie pokazywał po prostu prędkość i odległość w jednostkach anglosaskich :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chester3663 Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 a ma ktos z was forumowiczów takie zegary ,czy coś trzeba przerabiac? czy tylko podłączyc wtyczki i bedzie GIT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Podłączyć wtyczki i jeżeli jest sprawny, to będzie działał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 jak nie ma kabelka od komputera to nie będzie pokazywać wskazań. Kabelek można poprowadzić samemu, do tego manetka lub przycisk do sterowania i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chester3663 Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 (edytowane) a gdyby nie było kabelka to skąd pociągnąć(że tak się wyrażę) i co z tym wskaźnikiem ciśnienia oleju tez da rade podłączyć? Edytowane 8 Maja 2011 przez chester3663 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Wystarczy poczytać wcześniejsze posty :) tylko po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 (edytowane) a gdyby nie było kabelka to skąd pociągnąć(że tak się wyrażę) i co z tym wskaźnikiem ciśnienia oleju tez da rade podłączyć? pewnie,że kabelek da się pociągnąć ,jest to już opisane ,tak samo jak czujnik ciśnienia oleju ,niedawno jeden z kolegów dał super manuala jak go podłączyć . http://megane.com.pl/topic/30142-megane-i-phi-manual-podlaczenie-czujnika-cicnienia-oleju/page__p__239773__hl__%2Bci%C5%9Bnienia+%2Boleju__fromsearch__1#entry239773 Edytowane 9 Maja 2011 przez andrzej27r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chester3663 Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 jak nie ma kabelka od komputera to nie będzie pokazywać wskazań. Kabelek można poprowadzić samemu, do tego manetka lub przycisk do sterowania i już. właśnie kupiłem zegary europejskie ale niestety po rozebraniu stacyjki brakuje fioletowego kabelka i tu do Ciebie pytanko wiesz dokładnie jak go podłączyć czy do zegarów tez muszę jakiś podłączyć(i czy zamiast manetki moge zastosować zwykły przycisk zwierny do masy)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 (edytowane) i czy zamiast manetki moge zastosować zwykły przycisk zwierny do masy)? kurcze a miałem je wczoraj kupić :) przebieg na liczniku z tego co wiem jakieś 90 tyś http://allegro.pl/show_item.php?item=1606047587&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any. :) możesz zastosować zwykły włącznik,ja tak miałem na początku .Gratuluje zakupu . Edytowane 10 Maja 2011 przez andrzej27r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chester3663 Opublikowano 11 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 (edytowane) Świecą świetnie lecz muszę puścić kabel ze skrzynki do zegarów od ECU i zamontować przycisk zwierny (ale efekt tych zegarów niesamowity) żałuj że nie kupiłeś!!!mnie się udało Chciałbym podziekować wszystkim którzy mi pomogli, działa licznik bardzo dobrze teraz mam pytanie co do trybu testowego niestety te zegary SAGEM nie robią tego typu testu to opisujecie na forum,po przytrzymaniu ADAC wyświetlają sie informacje - ilość litrów benzyny w baku (podejrzewam że to jest to ,sprawdzę jak będę tankować benzynę) - wskaźnik obrotów - i tu nie wiem pokazują się dwie kreski -- może wie ktoś co to jest? Edytowane 12 Maja 2011 przez chester3663 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasbiel Opublikowano 14 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 - i tu nie wiem pokazują się dwie kreski -- może wie ktoś co to jest? Wydaje mi się, że to sprawdzanie poziomu oleju. W scenicu II są to kreski i kwadraciki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi