DAREN Opublikowano 13 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 DAREN, z jakiego auta wstawiłeś czujnik ? ja zastosowałem czujnik od opla. a co najlepsze to ople i renowki mają ten sammodel czujnika :E koszt 20zł łacznie z wtyczka ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 czyli dobrze planowałem ,więc zamawiam i się zamontuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 A mógłbym prosić o fotkę takiego czujnika / namiar? P.S. Może kolejna porada by Daren : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAREN Opublikowano 13 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 panowie troszke cierpliwości ;d porobiłęm fotki tego czujnika jak i jak go umocowałem w zbiorniczku ale gdzieś mi je trafiło ;/ jak je znajde to wstawie czujnik jak najbardziej podejdzie od opla jedyna róznica to inna wtyczka lub gniazko przewodów jak kto woli a zasada działania ta sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasiurz Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Z góry przepraszam za głupie pytanie ale czy komuś udało sie przerobić licznik przy wersji 1,4 8 V . Gdzieś doczytałem ze tam "nie ma ECU " jeśli przekręciłem wybaczcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAREN Opublikowano 15 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 ECU to komputer sterujący praca sinika. Jesli masz silnik na gażniku to go nie masz. Natomiast jesli jest zasilany przez monowtrysk i wielowtrysk to ECU jest. Nie zanm udowy tego silnika więc nie dam jednoznacznej odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasiurz Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 No to znaczy ze u mnie nie założy bo ta wersja silnika jest z gaźnikiem ... trudno bedzie tylko wymiana na taki licznik z obrotomierzem Dzięki za szybką i konkretną odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Wyeliminowałem problem ze skaczącą wskazówką przy dużym obciążeniu alternatora. Problemem była moja głupota :) Zamiast kondensatora 330n zamontowałem 33n, dlatego działy się dziwne rzeczy... Można też śmiało dać tam kondensator 470n. Przy okazji zauważyłem, że alternator ma jakieś problemy, bo napięcie jest bardzo nie stabilne przy włączonych nurnikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SafeHouse Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Ponieważ jestem tu nowy to witam wszystkich bardzo serdecznie i już spieszę z pytaniem B) Otóż mam megane scenic z 98r i przymierzam się do takiego swapa licznika. Ciężko jest jednak znaleźć licznik z komputerem jeszcze w wersji EU w dobrych pieniądzach. Na allegro jest masa liczników od anglików. Czy nie dało by się jakoś przeprogramować takiego licznika??? Można by zmienić zawartość pamięci eprom (tej z przebiegiem) ale czy to wyleczy licznik z pokazywania i przeliczania wszystkiego w milach? Proszę o opinię kogoś z doświadczeniem w takim zakresie. Ewentualnie może ktoś ma taki licznik na sprzedaż to proszę pisać na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 mozna przeprogramować licznik ,ale to dochodzą kolejne pieniądze ,czasem na allegro za 130 zł udaje się kupić licznik z kompem ,niekiedy trzeba ponegocjować ze sprzedawcą ;-) http://moto.allegro.pl/item887784550_liczn...e_warszawa.html http://moto.allegro.pl/item867453992_liczn...ane_99_02r.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cnl Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Natomiast jesli jest zasilany przez monowtrysk i wielowtrysk to ECU jest. Tak sie zastanawiam, jak najprościej sprawdzić czy w mojej Megi jest gaźnik czy monowtrysk? Wersja to RL 1.4e z 1996. Dodam, że czarną skrzynkę po prawej stronie pod maską posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Czarna skrzynka pod maską po stronie pasażera tak jak na dołączonej fotce nr.1 Ale masz raczej wtrysk jednopunktowy z komputerem o 35 pinach a te komputery nie obsługują komputera pokładowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
defik Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Witam, udało się wam zrobić coś z tą kontrolką AKO :> ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 mam megi 1,4e z 1999 ph2 jest tam ECU? bawil sie juz ktos z tym kompem w takiej megi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 grabek246, z tego co pamiętam nie ma możliwości założenia kompa do e7j i zwykłego diesla (osiołka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi