Andrzej79 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Dzięki. Fajnie ze tak kompleksowo odpisujesz. Z ta temperatura silnika to miałem dokładnie to samo. Potwierdzam ze silnik nie może byc zbyt rozgrzany do remapy. I masz z racje z tym co napisałeś o tym co wpływa na przyspieszenie. Tylko żal ściska wiesz co - ze nie daje sie w okolice 7 sek. Zejść. Ja swój chip robiłem w jaszpolu (vtech) i w sumie dużej różnicy nie widzę. Raczej bardziej tylko słucham czy silnik pracuje jak kiedyś czy cos teraz nie dzieje sie złego itp. Mówili ze nic nie będzie zle :) przy okazji - ile dałeś za cała operacje ? Ja 2500. Wiem ze przeplacilem bo to salon :) mam pytanie: po hamowni miałeś wyświetlany komunikat o błędzie abs ? Ja miałem , mówili ze to przez to ze przednie koła sie kręcily a tył nie i komputer zglupial. Wykasowali błąd i temat nie powrócił ale jestem ciekaw czy miałeś to samo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Może ktoś wyjaśni co to za jednostki i oznaczenia: 180km, 220km, bo nijak ma się to treści zdania gdzie to zastosowano... Co znaczy 100km/h to akurat wiem i chyba wszyscy wiedzą. To samo dotyczy nm, NM?? Stosowanie zamiennie, czyżby znaczyło "naciągana moc"?? Chyba nie chodzi o nanometry, bo to też bez sensu.. Doczytajcie choćby w Wiiki nim zaczniecie wielkich fachowców udawać.... Piszecie w tematach i o sprawach technicznych, a wstawiacie teksty i oznaczenia jednostek jakbyście o pieczeniu wafli pisali.... Trzymajcie się ustalonych zasad, jakie na całym świecie obowiązują i są znormalizowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zapłaciłem 1450 (miało być 1900 ale że przyrost wyszedł jaki wyszedł do dostałem "rabat"). Rzeczywiście hamowania powoduje zapalenie tego komunikatu - też mi to resetowali - wynika to z tego że głupieje ABS - bo mu się tylne kółka nie kręcą wcale a przednie zapie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej79 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Dzięki mkotek! :) w sumie uczciwie podeszli do tematu dając Ci ten rabat. Gdzieś czytałem ze wartości jakie osiągnąłes to w zasadzie max tego co program może dać bez innych zmian. Raz jeszcze dzięki za podzielenie sie informacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Testowałem osiągi po programie o którym parę postów wyżej - jak pisałem wcześniej, ja "pod nogą" tego nie czuję... A cyferki wyszły takie: - 7.5s - 7.6s od 0-100km/h - 15.34s - 15.70s na 400m więc porównując cyfry z tymi sprzed programu to coś jest lepiej, ale to drobnostki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej79 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Szkoda no ;) Pewnie i Ty i ja byśmy chcieli wiecej. Mój znajomy ma audi Q3 - te z 211km. 6,9 do 100. A i auto cięższe i NM ma 300 a nie jak ty ponad 350. No nic, trzeba sie pogodzić ze lepiej nie będzie chyba. Dzięki za podzielenie sie mkotek. ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Szkoda - to jest jak teściowa wpadnie do studni... i się nie utopi ;) Wiadomo, mogłoby być lepiej z tymi osiągami, ale i tak fajne jeździdełko z MIII ;) ;) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej79 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Jasne ze fajne ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer_Anty_Kler Opublikowano 18 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2022 (edytowane) W dniu 23.11.2012 o 09:53, Shymek napisał: Jedna sprawa na którą warto zwrócić uwagę - niestety turbiny TD04L6-15T (z Meg3RS, w Meg2RS byłą TD04L6-14T) mają fabryczną wadę. Mianowicie pęka strona gorąca - wejście z kolektora wydechowego. Tam jest "gródź" twin scrolla i na to trzeba zwrócić szczególna uwagę. Pęknięcia mogą świadczyć też o złym użytkowaniu turbiny - np. auto było gaszone na gorącym silniku ? Jak sądzę, to dotyczy wszystkich turbin stosowanych w Megane 3RS/GT220. Jest jakaś alternatywa? Może zrobić ze swojej hybrydę na kole kompresji 19-20T zamiast 10T? Intercooler NRF-a od 3RS-a zakupiony, ale pewnie trochę poleży. Czy te silniki mają przepływkę? Ktoś wsadzał mokry filtr? Edytowane 30 Stycznia 2022 przez Slayer_Anty_Kler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazon1985 Opublikowano 8 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 Mam pytanko: będę wyrzucał katalizator i zamiast tego dp ,czy potrzebuje elektroniczny emulator czy ten dystans wystarczy? Możecie podać przykład jak to ma wyglądać? Tłumik środkowy też do wyrzucenia i tam średnica rury jest 50mm? Chłodnice od Rs już dostałem, czekam na dmuchawke i wrzucę program od rs 275 Km .Obecnie na seryjnych gratach 220 koni i pięknie to jeździ ale chce trochę więcej. ? dzięki za odpowiedzi, zawsze lepiej coś podpatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 9 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Jak będziesz robił program to niech wyrzucą błędy drugiej sondy z ECU. Ani elektryczny ani tulejka nie daje gwarancji sukcesu. Pochwal się osiągnięciami bo mam program na 215 i zaczyna trochę brakować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer_Anty_Kler Opublikowano 11 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2022 (edytowane) Update- zakupiłem używaną TD04L6-15T- niby niecałe 3 tysiące kilometrów, dodatkowo zawór DV od ProPerfekt (jak sądzę, seryjny od TCE może puszczać) . Jeszcze tylko uszczelki/ śruby i mam wszystko gotowe do modyfikacji, chyba, że wtryski nie wyrobią z powodu zużycia. Potem jeszcze remap, modyfikacja zwężek instalacji LPG (mam wtryski do 270 KM i reduktor do 300 KM) i zobaczymy, co z tego będzie. Więcej nie sądzę, by miało sens - paliwo drogie, a silnik nie należy do oszczędnych i nie chcę go wykończyć. Ciężkie dupsko ma CC jak przesiada się z Fiata Coupe 2.0VT zrobionego na ok. 300 KM ? Edytowane 11 Maja 2022 przez Slayer_Anty_Kler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 11 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2022 W dniu 18.01.2022 o 13:13, Slayer_Anty_Kler napisał: Intercooler NRF-a od 3RS-a zakupiony, ale pewnie trochę poleży. Czy te silniki mają przepływkę? IC od RS-a to; - żadna rewelacja, też puchnie, Silniki te mają przepustnicę, Godzinę temu, Slayer_Anty_Kler napisał: Potem jeszcze remap, modyfikacja zwężek instalacji LPG (mam wtryski do 270 KM i reduktor do 300 KM) i zobaczymy, co z tego będzie. Oprócz mocy istotny jest moment obrotowy; - konieczne sprzęgło ; - sachs performance albo obicie kevlarem, - ciekawe jak zachowa się dwu-masa; - kompletne sprzęgło z dwu - masą z GT/RS wytrzymuje ok; 410 Nm - jak jest nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer_Anty_Kler Opublikowano 11 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2022 (edytowane) Jeszcze też zestaw uszczelek do turbo. Jakiś proponowany zestaw? Intercooler od RS-a mi w zupełności wystarczy. Modowanie tego na wyższą niż zakładana moc nie jest mi potrzebne, preferuję jak najmniejsze ingerencje i raczej traktuję jako lepszą część zamienną. Sprzęgło, jak i dwumasę wymienione mam na nowe od RS-a LUK-a. Na pewno nie będę wychodził poza 410 Nm. Edytowane 13 Maja 2022 przez Slayer_Anty_Kler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 11 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2022 6 godzin temu, Slayer_Anty_Kler napisał: Sprzęgło, jak i dwumasę wymienione mam na nowe od RS-a LUK-a. Zdradzisz ile kosztuje? Same części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi