Slowik8609 Opublikowano 20 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 mając 20% zwyżkę za wiek ( niestety 25 kończę we wrześniu) OC+NNW+AC pełne (szyby, assistance, auto zastępcze) w PTU 1202 zł. Jak patrzę na Wasze opłaty z AC to chyba nie jest źle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Megane II ph2 2006 1.5 dCi, OC 60%, AC 40% Zrezygnowałem po 4 latach z Avivy - na ten rok wyliczyli za pakiet OC+AC+NNW 1537zł!, zero zainteresowania klientem po złożeniu wypowiedzenia. Najlepiej wypadł Allianz i jeszcze w tym tygodniu trafiłem na zniżki dla Renault (-220zł) - OC+AC+NNW 1009zł :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 3027zł za AC i OC. Ubezpieczenie w PZU. Fakt drogo. Cóż,pozostaje pracować na zniżki. Młody jestem to mam czas :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Żadne reklamujące się firmy typu Liberty Direckt czy Axa itp wcale nie są najtańsze. Najtaniej to wybrać się do firmy handlującej ubezpieczeniami i tam wybiorą najkorzystniejszą ofertę z pośród np dwudziestu kilku firm z którymi współpracują. Ja mając zwyżkę za wiek płacę 300zł za rok OC + NNW. Mam auto zarejestrowane na współwłaściciela z ojcem który ma wszystkie zniżki ale mnie obejmuje jeszcze zwyżka. Polecam wybrać się do takiej firmy handlującej ubezpieczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lygrys Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 mam megane I, więc tylko OC, płacąc za pierwsze 3 lata temu w wieku 23 lat i prawo jazdy poniżej roku - 890,00 zł w UNIQA, obecnie powyżej 25 lat i prawo jazy powyżej roku TUZ - 440 ponadto proponuje wybrać się zawsze do agenta który w 2 min wygeneruje ofertę od kilku do kilkunastu towarzystw, bo w PZU nawet dzisiaj zamiast 440 płaciłabym ok. 1000 Dodano: 20 mar 2012 - 21:42 mając 20% zwyżkę za wiek ( niestety 25 kończę we wrześniu) OC+NNW+AC pełne (szyby, assistance, auto zastępcze) w PTU 1202 zł. Jak patrzę na Wasze opłaty z AC to chyba nie jest źle... przy AC liczy się jeszcze wartość auta, silnik, i na jakich częściach jest naprawiane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_23 Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 (edytowane) Liberty, rok temu płaciłem: 2 raty po 300 zł w tym: OC, NNW, SZYBY, Assistance (holowanie, np w przy braku paliwa, gumie itp) Ojciec współwłaściciel (60% zniżek) Edytowane 21 Marca 2012 przez slawko_23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekade Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Akurat w piątek kończy mi się polisa i nowe ubezpieczenie OC+AC+NNW+Szyby+Assistance i wychodzi 2014zł/rok przy płatności w 2 ratach. UNIQUA, zniżki 55%. W Interrisku dostałbym 60% zniżek i w pakiecie składka na rok wychodzi coś ok 1600zł, ale niestety auto jest na działalność gospodarczą, a ten pakiet nie obejmuje działalności. A nie chcę ryzykować, bo jeśli zdarzy się szkoda to mogłyby być problemy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rectosei Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Ja za mojego Fluenca płaciłem 2570 (auto nowe). Wóz mam w leasingu, więc przelicznik do ubezpieczeń jest jak dla flot. Towarzystwo Benefia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pieto1 Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 (edytowane) 396zł w AXA, tylko OC + NWW, oczywiście na mamuśke wszystko :o bo na mnie- 21 lat to koszt 1100zł :lol: Edytowane 21 Marca 2012 przez pieto1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Rozumiem posiadaczy Megane III bo oni płacą AC i inne sprawy a pozatym jak kogoś stać na nowe auto to i powinno go stać na ubezpieczenie za ponad 2 tys zł. Ale wszyscy którzy mają megane I to naprawdę polecam agencje ubezpieczeniowe w których mogą wyliczyć oferty 20 firm i wybiera się najlepszą.... Dodano: 21 mar 2012 - 19:51 oczywiście na mamuśke wszystko :lol: bo na mnie- 21 la W tym przypadku auto powinieneś zarejestrować na współwłaściciela. Co prawda płacił byś troszkę więcej ale miał byś też zniżki. A tak to po 5 latach efekt będzie taki że płaciłeś ubezpieczenie a zniżek 0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 OC+AC+NNW, zniesione udziały, naprawa w serwisie 1046 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pieto1 Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Użytkownik pieto1 dnia 21 marzec 2012 - 13:38 napisał oczywiście na mamuśke wszystko bo na mnie- 21 la W tym przypadku auto powinieneś zarejestrować na współwłaściciela. Co prawda płacił byś troszkę więcej ale miał byś też zniżki. A tak to po 5 latach efekt będzie taki że płaciłeś ubezpieczenie a zniżek 0. mama ma 60% zniżki, ja mam zwyżki 50-60%. Chyba do 24 roku życia muszę czekać, aby mieć 0. Wtedy zrobię z siebie współwłaściciela :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kambol Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Miesiąc temu w PZU - 453 zł OC + NNW (do 11 tys. zł). Zniżki 65%. Zarejestrowany w małym mieście. (Samo OC to 380 zł). W mBanku (mDirect) za analogiczne ubezpieczenie (NNW do 10 tys. zł) wyszło 296 zł (z 10% zniżką za zakup przez internet), niestety za późno to sprawdziłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Chciałem tylko dodać,że zapłaciłem "tylko" 3027 bo ubezpieczałem od razu w salonie podczas kupna. Wchodząc do agenta PZU oraz obliczając składkę online na ich stronie wychodziło prawie 3800zł. Więc mimo wysokiej ceny i tak zaoszczędziłem. Teraz tylko pluję sobie w brodę bo nie wziąłem "auto szyby". Cóż,mam nadzieję że nic się nie stanie. A za rok już nie zapomnę o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekade Opublikowano 24 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Salony mają fajne pakiety :lol: A szybami się nie martw. Zawsze możesz dokupić :o A ja rok temu też nie ubezpieczyłem szyb i w tym roku już pamiętałem. I zawsze ubezpieczam w Multiagecnji, gdzie pracuje moja znajoma. Wiem, że zawsze znajdzie mi coś dobrego i taniego. Teraz ubezpieczałem auto, miało wyjść 2014zł w UNIQUA, a końcu zapłaciłem 1800zł, płatne w 2 ratach (UNIQUA-OC,AC,NNW,Szyby,Assistance). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi