Drevni_Kocur Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Witam. Ja wszystkim polecam AXA Ubezpieczenia. Właśnie wykupiłem na swoją Meganke. Zapłaciłem za rok z góry 603 zł a w tym OC, NW,Pakiet Pupil,Pakiet Baza,I pakiet assistans w promieniu od 40 km od domu.Możliwość rozłożenia na 4 i 12 rat.Przy 4 rata 157 zł.Posiadam 20% zniżek. Dodatkowo za 78 zł w PZU wykupiłem AC od Kradzieży.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin84 Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Ja za moje cudo ze znizkami 800 funtow na rok Taniej mupic auto niz ubezpiecyc je. Mam Megi 2.0 98r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Allianz OC,AC,NW - 1028 zł Scenic 1.9 dci 2002 r - mazowieckie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K1LL3R Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 PZU Szczecin OC+NW 802 zl (w tym 60% znizki :shock: ) Megane 1.6 1996 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Ja za moje cudo ze znizkami 800 funtow na rok Taniej mupic auto niz ubezpiecyc je. Mam Megi 2.0 98r A ze te 800 GBP to masz przynajmniej OC+AC czy samo OC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 A ja miałem ubezpieczone auto w Allianz, przyszedł mi kwit na następny rok: 633 zł. Wszedłem na stronę allianzdirect, i tam mi wyszło 460 zł. Zadzwoniłem do Allianza i pytam, jak to jest. Facet stwierdził, żebym zawarł przez neta, stara umowa zostanie anulowana. Granda normalnie. Trzeba ich sprawdzać na każdym kroku, żeby Cię nie wykukali na kasę... :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Ja mam CU Direct. Za Scenica 1.9 DTI zapłaciłem za pełen pakiet OC, AC, NNW i Assistance 1098 zł. Fajnie bo przenoszą zniżki z OC na AC. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorrrrr Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Kraków/Allianz OC, AC, NW 2268pln <-pakiet (Megi 2007r) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchutki Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 ja dziś przedłużałem w HDI, max zniżki, OC z Assistance kosztuje 322 zł :P nie pamiętam ile AC... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krilas Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 ja zapłaciłem za OC - 650 zł w WARTA - zniżka 60% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Jako ciekawostka w temacie: Największe polskie towarzystwa ubezpieczeniowe PZU i Warta wprowadzają do swojej oferty tzw. minicasco, mające zachęcić ceną posiadaczy starszych pojazdów do zakupu dobrowolnych ubezpieczeń komunikacyjnych. Polisa AC w wersji może kosztować średnio 300 zł rocznie - pisze "The Wall Street Journal Polska". O wprowadzeniu tego typu produktu poinformowała wczoraj Warta, a od kilku tygodni promuje go PZU. Mini-AC - jak pisze "WSJ Polska" - chroni klienta przed kradzieżą czy szkodą całkowitą. Z polisy tej będą mogli skorzystać w Warcie tylko posiadacze aut wartych maksymalnie 30 tys. zł. Towarzystwo nie pokrywa co prawda kosztów naprawy pojazdu uszkodzonego w wyniku kolizji, chyba że będą one spowodowane aktami wandalizmu lub sił przyrody. Ubezpieczenie działa jednak tylko na terenie kraju. Oszczędności w porównaniu ze standardowym AC mogą wynosić nawet kilkaset złotych. Na przykład - jak mówi cytowany przez dziennik Michał Witkowski, rzecznik PZU, z zarejestrowaną w Warszawie toyotą corollą z 2000 roku 40 letni kierowca za normalne AC z 40 proc. zniżkami za bezszkodowość musi zapłacić 1031 zł, a za minicasco zaledwie 225 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yupikayey Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Promocja wg PZU, za Tico z 1999r - 290zł za OC - 60% zniżek, w HDI 187zł za OC - 60% zniżek. Nie dajcie się robić w bambuko. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchutki Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 też mam HDI i widzę że w cholerę tańsze od innych :P zapomniałem dodać ze te 322 zeta z 60% zniżką :P ale coś w tym musi być. Pamiętajmy, że agenci ubezpieczeniowi to rasa gorsza od prawników!! Wyhulają nas na każdym kroku!! :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elvis Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Megane 1,9 dTi, 2001r., sprowadzana, z jednym oryginalnym kluczem, immobilajzer, garażowana. - za garaż i immobilajzer chyba są jakieś zniżki przy AC/KR. Wiek właściciela 30lat, prawko od grudnia 1994r. HDI OC - 491zł, NNW - 50zł; Warta - AC - 504zł, KR - 232zł. Tu ciekawostka, są agenci, którzy ubezpieczają AC w PZU nie pytając o klucze. Ale PZU nie wypłaca odszkodowania w przypadku kradzieży. Z kolei w Warcie napisałem oświadczenie przy ubezpieczaniu, że samochód jest sprowadzany i kupiłem z jedenym kluczem i ubezpieczyli na takich warunkach. Mieszkam w Raciborzu a jeżdże ubezpieczać w Pszowie, jest tam biuro pośrednika, który ma kilka ubezpieczalni do wyboru. W raciborskim PZU mają podejście bardzo rzeczowe. Ubezpieczenie od XII.1999r., kolizja 2001r., i druga 2006r. (sprawcami byli brat i siostra). Brak uwzględnienia wcześniejszych okresów z powodu braku poświadczenia. W PZU chcieli jakieś 1050zł za rok - 20% zniżek, przeniosłem do HDI - naliczyli 60% zniżek (podliczone na podstawie starych polis- bez poświadczenia od kwietnia.1998r.) + 10% jednorazowa wpłata - HDI OC 491zł + NNW 50zł ubezpieczenie do 10'000zł. W HDI za kolizję tracisz jeden rok, a w PZU dwa lata - w plecy. :P A AC od początku posiadania Megi marzec.2004r. w Warcie, obecnie - 50% zniżki wycena 16'900PLN - AC 504zł + KR 232zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yupikayey Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 W Twoim przypadku elvis (i nie tylko w Twoim oczywiście) myk jest taki, że owszem zapłaciłeś kwotę przy zniżce 60% ale jak się stukniesz i zwrócisz się do nich po odszkodowanie z AC, to masz jak w banku, że sprawdzą jeszcze raz dokładnie historię zniżek i zwyżek i jeśli przysługiwało Ci z tej historii tak naprawdę np. 30% to tyle dostaniesz. Aż tak ciemni to oni nie są. Po prostu przymykają oko aby przyciągnąć klienta. A potem dopiero wykładają karty na stół jak zaistnieje taka potrzeba. Aczkolwek też mam tak zamiar zrobić :P licząc na swoje umiejętności i szczęście :P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi