tomek42007 Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 to i ja się pochwale :) hehe opony 195/50 15'stki w 2 osoby Vmax: na paliwie: 153km/h na gazie: 150 km/h demon szybkości normalnie.......hehe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spiker Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 adam to chyba masz bardzo duże przekłamanie, bo Megane II 1.6 16V ma maksymalną prędkość 193 km/h bez żadnych przeróbek. Tak tylko że to co producent podaje można sobie w D... wsadzić. Tak samo jak 0-100 bzdury podaje tak samo jak prędkość max. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Spiker, trzeba kierować się gpsem i akcelerometrem, a nie licznikiem i stoperem...Wtedy wartości podawane przez producenta są zbliżone do rzeczywistych bo unik się błędu wskazań licznika i stopera :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 na niemieckiej autostradzie w dogodnych warunkach nie zwróciłem uwagi na ten fragment postu.Czy to było z dobrej górki i czy kolega miał możliwość rozwinąć żagiel???? :) :) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 230 km/h to ładnie ci licznik przekłamuje u mnie przy ocięciu na 5 biegu (powrót ze SPŁAY A2) licznik pokazywał 220 a gps 192 km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 gps 192 km/hz dzieckiem tyle jeździsz? :) :) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 bronius, to było chwilowe przyspieszenie, odcinek dogodnej prostej pusta autostrada, synek od Tomaszowa Maz. spał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 spiker - wysysają to sobie z palca? Daj spokój, to są dobre dane. Nie jechał 230 km/h na pewno. Najlepszy do sprawdzenia REALNEJ prędkości jest GPS i basta. I mi tutaj nie wyskakuj z bajkami, że kolega mógł jechać naprawdę 230km/h, bo wskazania licznika, a prawdziwa prędkość to zupełnie co innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Panowie spokojnie - kolega wyraźnie napisał że "licznikowe" i tego trzeba sie trzymać. Ja jak tankowałem do pełna PB to mi licznik pokazywał 3/4 tylko dlatego że poprzedni właściciel grzebał przy licznikach i wskazówke niechcący "kopnął" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal1975 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 witam.Fajny temacik :):) moje osiągi Renią to 200 km/h na gierkówce od Rzgowa do zjazdu na piotrków to odcinek około 50 kilometrów,ale moje odczucie jest następujące pomimo dobrego zawieszenia,oryginalne felgi 13 i katalogowe oponki to zbyt duża prędkość na ten samochód albo na te drogi,nawet w najmniejszych koleinach robi wrażenie niestabilnej lubi nią bujnąć ,moje wrażenie jest takie że jest zbyt lekka, nie wiem jak innym ale brakuje mi 6 biegu przy większej prędkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brotherfront Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 max 180 km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 brotherfront, powinna się zebrać do 200km/h bez żadnej łaski. Piszesz,że Twoje max to 180km/h i pytasz się o radę.Może być turbina,Egr,przepływomierz powietrza, filtry itp -ciężko cokolwiek doradzić bez jakiejś podpowiedzi odpowiedź padła, dalsze pytania o przyczyny stawiać w odpowiednich tematach na forum - gojgien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łysy Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 1.6 8v 190km/h wiatr czołowy, w 3 osoby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagabicz Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 1.6 8v 185km/h w gazie (4 osoby) :-> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudu Opublikowano 16 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 185 km/h na obwodnicy kieleckiej samemu. Gdybym jechał z żoną to bym chyba nie przeżył (zakrzyczała by mnie) Natomiast jak ona by wsiadła za kółko to by pewnie z 200 wyciągneła :-x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi