NowyGosc Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Niestety nie DIGI-TECH ale też jestem zadowolony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arni88 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 NowyGosc nie za dużo tych Nm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NowyGosc Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Podobno granica wytrzymałości sprzęgła, od czasu chipa zrobiłem około 5k km i żadnych niespodzianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomever Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Witam, Mam megankę z silnikiem 2.0 dci robił ktoś może w niej chip? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 czy jest możliwość wyciągnięcia 150-160km w przypadku 1.9 dCi 130km bez ingerencji w podzespoły silnika gdzieś w Katowicach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Rxe.Megane spróbuj tutaj http://remap.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anias2pirat Opublikowano 25 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Witam mam pytanie? turbo od 2,0 dci będzie pasować do 1,9 dci 130 KM ktoś robił taką zamianę bardzo proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freunds Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 TomEver, podpisuję się pod Twoje zapytanie, mam też megane 2,0 dCi i chciałbym wiedzieć jak to chodzi po chipie, czy nie ma problemów i gdzie najlepiej w okolicach Wrocławia / Poznania. Dodatkowo mam pytanie, pewna firma zaproponowała mi chipa (remap), ale nie dysponują hamownią, czy do procedury chipowania nie jest ona wymagana, bo pomiary to sobie mogę zrobić i przed i po, ale..., czy to jest tylko wgranie nowej mapy czy też muszą robić jakieś testy pomiędzy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Witam mam pytanie? turbo od 2,0 dci będzie pasować do 1,9 dci 130 KM ktoś robił taką zamianę na 100% nie pasuje. powinni Ci zhamowac auto przed,zeby wiedziec czy silnik trzyma moc i w jakiej jest kondycji. Co to za tuner,ktory nie dysponuje hamownia? :) jestem zadowolony! hehe...przegieli pale...wiecej Nm niz w 3.0 szesciocylindrowym dieslu od bmw. Nie wroze dlugiej przyszlosci sprzeglu i ukladowi jezdnemu a i turbawka dlugo nie po pompuje No chyba,ze jezdzisz jak kapelusznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 (edytowane) hehe...przegieli pale...wiecej Nm niz w 3.0 szesciocylindrowym dieslu od bmw już nawet nie w tym rzecz, wykres momentu fatalny, nic nie wyrównany jak powinno być dieslowi. jeden skok i bum, a linie spotykają się poniżej maksimum na spadku. Edytowane 8 Czerwca 2011 przez scar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NowyGosc Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Kolego "scar" tych skoków już było wiele, dotychczas bez zbędnych niespodzianek. Nie jestem fachowcem w dziedzinie silników disla ale jeżeli silnik wysokoprężny ma dać pełną moc i satysfakcje z jazdy (przyspieszania) przy 4600rpm zamiast, jak w moim przypadku przy około 3,2-3,4k rpm to zostane przy opcji po modyfikacji. Nie jestem zwolennikiem drgań i trzęszących się plastików wewnątrz samochodu. Nie będę się wymądrzał bo nie w tym rzecz, chipa zrobiłem bo dlaczego by nie samochód dla mnie to narzędzie a nie przyjemność. Przekroczyłem 8k po modyfikacji i jak narazie sprzęgło pracuje bez zmian a turbina nie rzyga olejem na N,S,E,W jak to bywa w megane 1,9dci. Narazie jestem zadowolony. Jeżeli ktoś planuje modyfikacje w tym silniku. Przy tych parametrach wciśnięcie gazu do podłogi na 1,2 biegu skutkuje zerwaniem kół i na tym koniec. Zabawa zaczyna sie od trzeciego biegu na suchej nawierzchni, stosunek mocy do masy samochodu, przeciętnemu kierowcy powinien dać conajmniej minimum zadowolenia z jazdy samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freunds Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Wciąż zastanawiam się nad chipem, ale rozbiezności cenowe są ogromne od 500PLN (Ostrów Wlk.) do 2200PLN - Wrocław. Jaką firmę najbardziej polecacie w okolicach Wrocławia ? Proszę tylko omijać C-Tronic bo się na nich zawiodłem okrótnie - banda oszustów, oddałem im samochód do naprawy, (wymieniony był silnik ale po odpaleniu w ciągu kilku sekund gasł) powiedzieli że go odpalili i pochodził 15 minut po czym padł i do wymiany mam pompe + wtryski + czyszczenie zbiornika koszt ~7.000 + VAT, a okazało się że podczas wymiany silnika mechanik źle podpiął podciśnienia i samochód nie miał prawa chodzić, koszt naprawy 200 PLN, więc jak ktoś mnie próbuje nabrać na kwotę 35x większą (zresztą za diagnozę i tak skasowali 350PLN) i do tego bezczelnie kłamie to..., dodatkowo oddali furę z zatrzaśniętą maską (spadła im linka) i próbując to naprawić połamali grila - ale to stwiedziłem dopiero w domu, oczywiście wszystkiego się wyparli. OMIJAJCIE ICH Z DALEKA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydma Opublikowano 20 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Elo Więc tak teraz to i Ja jestem po chipie,co dziwnego moja megi cc 1,9 dci wypluła na początku 110 kucy przebieg mam 120 tyś kilosów oryginalny ;( dycha pewnie poleciała na pole się wyhasać .Chipa robiłem w JB TUNING w Kętach koło Oświęcimia po programie mam 152 koniki i moment 366 .Jak bym wiedział że to tak będzie zapierniczać to bym na lato felg 19 calowych nie kupił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambolipamboli Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 da sie ?! DA SIE ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Jeździłem Laguną II 1.9 dCi 177KM. Jeździła w porzadku, ale kopciła jakby była zasilana węglem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi