meganecoupe02 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 sebcio76, poszukaj błotnika w tym kolorze, najlepiej z anglika, który jeszcze nie został rozebrany na części pierwsze. Wykręcasz jeden, wkręcasz drugi i zrobisz to sam. Koszt będzie mniejszy niż szpachlowanie, poza tym teraz jest sezon na takie uszkodzenia, więc koszt nie będzie niski. Szukaj na spokojnie błotnika, albo naprawiaj po zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Stało się już ponad miesiąc temu Dzisiaj byłem, odkopałem i ku mojemu zdziwieniu odpaliła od strzału, bez kabli, bez nowego aku Ale wracając do tematu. Jechałem sobie spokojnie 50-60km/h i Pani w białym Suzuki Swift wymusiła mi pierwszeństwo. Wyjechała mi przed samą maskę (ślady hamowania miały może z 1,5m) no i dostała ode mnie w bok. U mnie szkody jak widać, ze Swifta Panią wyciągali strażacy, bo drugimi drzwiami zaliczyła słup. Ogólnie dobrze ze wszyscy u mnie w samochodzie mieli zapięte pasy i co za tym idzie nikomu nic się nie stało. Decyzja została podjęta, auto idzie do naprawy (bo odszkodowanie hojne :P ). A tutaj obrazki poglądowe - o dziwo nawet chłodnice nie są ruszone. Do wymiany: - prawy błotnik - maska - zderzak - obie lampy - pas przedni - komplet od poduszek (czyli poduchy, napinacze, sterownik itd.) Do poprawek: - lewy błotnik - podłużnica do prostowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trybik Opublikowano 18 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 U mnie ostatnio też było buuuum na wyjeździe z marketu, Pan przede mną w starym Mercedesie 190E na skrzyżowaniu typu "T" chciał skręcić w lewo, podjechał do przodu i zobaczył, że coś jedzie z prawej strony. Wrzucił wsteczny i mi przygrzał w lewą stronę zderzaka. U mnie 2 ryski (już spolerowane, nie ma praktycznie śladu) a w Mercedesie cały zderzak urwany. Sprawa na oświadczenie, już jestem po wycenie - przytulę ponad 600 zł Zderzak dzisiaj zdejmowałem, żeby zobaczyć czy belka cała - wszystko cacy, więc na baranie zarobię BTW. Francja - Niemcy 1:0 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykubek Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 I mnie złapało. Wywrotka uderzyła mi w bok, jego wina. Na oględzinach wyszło ok .18 elementów i chyba bd szkoda całkowita. Z lewej strony skasował zderzak, nadkole, drzwi, nadkole tylne i zderzak tył, a z prawej zahaczyłem o śmietnik i po całej długości rysa... Martwi mnie jedynie ze ubezpieczenie z Polskiego Towarzystwa Ubezpieczeń, nie mają najlepszej opinii i ile będzie wartość wraku, wartość rynkowa auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelson91 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Loool. To Megane II ma plasitkowy błotnik? ;o :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykubek Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Malykubek, R.I.P [*] A co potem na części czy jak to się rozlicza będziesz miał wrak na rozbiórkę czy ubezpieczyciel Ci zabiera auto i wypłaca kasę? Bo ja bym był chętny na kilka partsów, jak zainteresowany napisz PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykubek Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Wyklepie sie:) kupie drzwi, nadkole, zderzak i parę pierdół i będzie git;) A i pojawi się z przodu zderzak od RS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Malykubek, jak masz AC to zobacz kalkulację szkody z AC z regresem na OC sprawcy. Ja tak zrobiłem, było szybko, sprawnie. Bez stresu. AC było w PZU, oC sprawcy w jakims innym, nie wartym wspomnienia. Serwis wycenił naprawę na 10.000, oc na 3.000, chcieli ciąć w busie bok na kilka elementów, a to nie VW transporter. Tam sie wymieniało cały bok. AC zapłaciło całość jak chciało ASO, a potem wyrwało bez problemuy kasę od sprawcy. Nie było problemów ze zniżkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 MarcinSzymanski z własnego doświadczenia odradzam takie działanie. Kiedyś tak zrobiłem, sprawca zaczął się wymigiwać z podpisaniem dokumentów (oświadczenie miałem) ale korespondencja między ubezpieczycielami trwała 4 lata. Przez ten czas płaciłem AC bez zniżek i dopiero po 4 latach jak się dogadali to oddali mi nadpłatę za ten czas. Mocno frustrująca sprawa i doradzam ostrożność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykubek Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 No nie mam niestety AC. Czekam teraz na kosztorys/kwote szkody całkowitej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjq Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Mnie a raczej Megane trafiła wczoraj Skoda. Szkoda auta Jutro jadę do HDI na wycenę. Wiek ktoś może jak to jest z samochodem zastępczym na czas naprawy? Kolizja nie była z mojej winy. Wszystko idzie z OC sprawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łysy__ Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Na samochód zastępczy z OC raczej bym nie liczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 mjq, nie ma tak źle na szczęście, w koło tez oberwałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjq Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Nie dostałem centralnie w drzwi tylne. Martwi mnie jedynie te pofałdowanie na progu. Pewnie trzeba będzie wycinać i wstawiać element bo raczej się tego nie naprostuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi