aniewa Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 W ogóle jak zdjąć tą klapkę i co pod nią jest? Tę zaślepkę podważa się by ją wyjąć ale radia raczej tam nie zamontujesz. Znajduje się tam gniazdo diagnostyczne do podłączenia np. clipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks79 Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 O kurcze, ale wyszedłem na świeżaka. Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemanio Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 (edytowane) Panowie , a jak poradziliście sobie z kablem od anteny ??? Mianowicie , któredy go poprowadziliście , żeby nie latał po całym aucie. A czy idzie rozebrać końcówkę od anteny, aby ładnie sam kabel wszędzie wszedł ? :) I jeszcze jedno pytanie :) pod które jabelki od radia podłaczyć CB ? Pozdro Edytowane 29 Marca 2014 przez lemanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavlo99 Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) Witam. Mam pytanie odnośnie zamontowania cb radia, a dokładnie hmm, chodzi tu o Renault ale...Master. Chce zamontować tam CB z antena na stałe, ale nie wiem jak to wygląda od str. technicznej. Jak taka antena wygląda, tak jak normalna? Chodzi mi o to czy kabel antenowy się odczepia czy nie, jeśli nie, to można ta końcówkę gdzieś zarobić, żeby było łatwiej kabel poprzeciągać? Edytowane 1 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Antena "do dziurki" też zazwyczaj ma złączkę od dołu do podłączenia okutego kabla Przeważnie jest to LC27. Ale jest to uzależnione od anteny jej producenta i jej podstawy. Spotyka się też przyłącza na złączu PL i tzw. "na pastylkę" Rozpocznij od rozeznania jaka to ma być antena, do jakiego radia, gdzie i jak ma być zabudowana i jakie są o niej opinie. Nie każda antena do każdej budy i radia pasuje. Najlepiej takie coś próbować w jakimś sprawdzonym punkcie montażu CB. Zazwyczaj cena takiej anteny jest tam wyższa ale za to masz gratis jej strojenia do miejsca na aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi