babus Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zrobiłem dziś przypadkowo małe zwarcie. Konkretnie to rozsypała mi się ładowarka do navi. Wyjmując ją z zapalniczki metalowy trzpień został w środku. Próbowałem wyciągnąć go palcem i w tym momencie zgasło radio i przestała działać zapalniczka. O dziwo radio po naciśnięciu przycisku zaczęło znowu działać. Z tego co zaobserwowałem to nie działa: zapalniczka, wyświetlacz od climatronika, a co za tym idzie nawiew oraz spryskiwacze szyb. I tu moje pytanie, z przejrzanych postów wnioskuję, że może to być któryś z bezpieczników w komorze silnika/w tej skrzynce/. W kabinie bezpiecznik od zapalniczki sprawny. Rozebrałem tą skrzynkę, ale tylko do połowy, drugą połówkę przykrywki za chiny nie wiem jak zdemontować. Widać bezpieczniki, ale dostęp trochę utrudniony. Pomogło by mi jakbym konkretnie wiedział, który bezpiecznik odpowiada za nie działające urządzenia. Może ktoś pomoże? Proszę tylko nie wskazywać szukajki, bo dwie bite godziny siedziałem i niczego konkretnego nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Może tu coś znajdziesz: http://megane.com.pl/megane-ii-phii-bezpie...ht=depeche+mode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babus Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 meganecoupe02 dzięki za linka. O demontażu skrzynki trochę jest, ale temat kończy się na dokładnie moim przypadku i nie ma rozwiązania. :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Nie szukaj tego bezpiecznika pod maską tylko w kabinie nie pamietam który to jest ale napewno w kabinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babus Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 W kabinie ten, który odpowiada za zapalniczkę jest sprawny. Nawet wymieniłem na inny. To już nie wiem, ale jutro oblukam te bezpieczniki w kabinie jeszcze raz. Nel jesteś pewien, że to te w kabinie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi1 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Sprawdź bezpiecznik od radia - jest on w kabinie. Miałem podobną sytuację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Od radia są dwa bezpieczniki: 20A-Bezpiecznik odłączenia odbiorników prądu:radio - element sterujący elektrycznymi lusterkami wstecznymi - alarm - tablica wskaźników - centralna konsola 15A-Radio - przekaźnik pomp spryskiwaczy reflektorów - zapalniczka w pierwszym rzędzie - fotele ogrzewane - pompy spryskiwaczy szyb -przekaźnik podgrzewacza oleju napędowego - panel sterowania klimatyzacją - moduł kontrolny klimatyzacji - lusterko wsteczne elektrochromowe- alarm - centralny moduł połączeń Oba bezpieczniki znajdują się w kabinie kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babus Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Dzięki Wam wszystkim za info. Z PW od Skrzydło, który miał podobną przygodę ze zwarciem w zapalniczce, dowiedziałem się, że winny był bezpiecznik w kabinie. Po świętach będę szukał który to. Tym bardziej, że jestem 500 km od domu i czeka mnie trasa powrotna. Jeszcze raz dzięki :SMACZNEGO JAJA i MOKREGO DYNGUSA! [ Dodano: 2010-04-05, 22:08 ] Po przygodzie ze zwarciem w zapalniczce, wszystko sprawne. Wymieniony bezpiecznik w kabinie, oznaczony "radio", licząc od góry drugi, 15 A. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi