jacgmyz Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 (edytowane) Ja postanowiłem spróbować nałożyć Plastilak bez zdzierania starej gumy. Efekt oceniam pozytywnie, bo wcześniej przebijał czarny plastik, ale w miejscach gdzie były ubytki są widoczne nierówności. Edytowane 12 Stycznia 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Powyższe rozwiązanie odradzam zdecydowanie z jednej strony ze wzgledu na efekt rys/wgłebien ktore widac pod spodem. A z drugiej strony-ja jak malowalem konsole to zostawilem malutki kawaleczek tej gumy bo niechcial zejsc na samej górze. Po lecie porobiły sie bąbelki tylko w tym miejscu (guma sie odparzyla i odeszla) i musze jeszcze poprawic ten kawalek czyli malowac raz jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chingi Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Po długim namyśle postanowiłem nabyć wspomniany Plasti Lak. Demontaż uchwytu to pestka, gorzej ze ździeraniem starej gumy - delikatne skrobanie w gorącej wodzie i potem lekkie przecieranie najdelikatniejszym papierem ściernym z możliwych. Po pierwszym tygodniu po nałożeniu efekt oceniam pozytywnie. Oto jak prezentuje się lewy uchwyt po zabiegu: I jak wyglądają u Ciebie czerwone rączki po paru miesiącach użytkowania, nie poprzecierały się? Za mną chodzi, żeby pokryć mój błyszczący biały lakier na konsoli środkowej - białym PlastLakiem (żeby tym razem było matowo) no i rączki, ale boje się że się zetrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianek251 Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 wie ktoś jak zdjąć plastikową obudowe hamulca ręcznego? ponieważ chetnie bym go odmalowal tak samo jak i rączki wewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Banalnie prosto... otwierasz schowek, osłonę ręcznego czyli ten plastik konczy sie w schowku. Ciagniesz palcami ten plastik od strony schowka w gorną/przednią część auta i juz... bardzo proste.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianek251 Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 to wiem jak ściągnąć i wiem że środkowe plastiki na hamulcu ręcznym sie wysuwa ale nie wiem jak śćiągnąć tę częśc gdzie est guzik do zwalniania ręcznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 aaaa .... tego tez nie wiem...:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radx Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 I jak wyglądają u Ciebie czerwone rączki po paru miesiącach użytkowania, nie poprzecierały się? Za mną chodzi, żeby pokryć mój błyszczący biały lakier na konsoli środkowej - białym PlastLakiem (żeby tym razem było matowo) no i rączki, ale boje się że się zetrze. Przepraszam za brak odpowiedzi przez długi czas - dopiero zajrzałem do tego tematu :P Jeśli chodzi o PlastiLak, to sprawa ma się różnie: uchwyt z mojej strony trzyma się elegancko (jedno może małe pęknięcie przy brzegu, które rozwiązało jedno psiknięcie). Uchwyt ze strony pasażera już trochę gorzej, bo z tamtej strony nikomu nie zależy, żeby się nie popsuło i chwytają na "dziko" ;) Ogólnie jak się nie szarpie to może być. Jeśli jednak ktoś ma bardziej "agresywny" styl zamykania drzwi, to raczej poleciłbym farbę w spray'u ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek1.5DCi Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Panowie zastanawiam się nad plastilak/plastidip. Jak z trwałością tego specyfiku na rączkach drzwi? Bo w końcu chciałbym to zrobić porządnie... wcześniej folia, a z uwagi na to ze element dość obły, odchodzi mi troche i beznadziejnie to wygląda;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeloD Opublikowano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Wydaje mi się, że trwałość powłoki plastilak/plastidip do zastosowania na rączkę jest niewystarczjąca. Z opisu kolegi Radx wynika to wprost :/ Nie ukrywam, że sam zamierzam odrestaurować rączki. W grę wchodzi obszycie ich skórą ( taką jak mam kierownicę i gałkę zmiany biegów ) lub folią termokurczyliwą czarny mat. Np taką http://allegro.pl/czarny-mat-blysk-folia-okleina-termokurczliwa-05mb-i4282338594.html. Kwota nieduża więc myślę, że warto zaryzykować. Odnośnie pozbywania się gumy to tapicer, u którego obszywałem kierownicę powiedział, że najlepiej schodzi ona w najzwyklejszej wodzie z mydłem. Zastrzegał aby nie używać rozpuszczalników bo "zrobią się wżery". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Odnośnie pozbywania się gumy to tapicer, u którego obszywałem kierownicę powiedział, że najlepiej schodzi ona w najzwyklejszej wodzie z mydłem To daj mu tą rączke i niech ją tak zmyje jak taki mądry :) Dodano: 03 cze 2014 - 23:14 A ja tylko powiem ze juz półtora roku jak malowałem i jest OK. Zdarłem do plastiku, podkład, lakier w sprayu do blachy motipa, lakier bezbarwny. Dodam ze warto nałożyć szpachlówke w sprayu która wyrównuje ładnie powiechnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeloD Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 (edytowane) Nie ukrywam, że jak mi to powiedział to w duchu się uśmiechnąłem :) Nie mniej spróbuję tej metody w najbliższym czasie gdyż zamówiłem folię do oklejenia. Jak nie spodoba mi się efekt to polakieruję w czarny mat. I tutaj pytanie do Ciebie Tommi. Nie lepiej malować lakierem samochodowym (dobranym u lakiernika ) niż sprayem a'la Castorama ? Edytowane 4 Czerwca 2014 przez SeloD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iron.Falcon Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Mi zabrała rączkę narzeczona gdy wymieniałem moduł szyb. Po 10 min oddała czyściutką. Kobiecy tipsik/paznokieć + zmywacz do paznokci + waciki do demakijażu. Drugą od razu też jej dałem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Pisalem o tym kiedys juz w tym poscie ze najlepiej dziala aceton (zmywacz do paznokci). Co do lakieru to NIE kupiowalem lakieru w Casto tylko w Motipie za 45zł puszka lakier do malowania blachy/auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeloD Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Tommi- tak wiem wiem. Po prostu zastanawiam się czy nie dobrym rozwiązaniem byłby zakup u lakiernika. Mam możliwość skorzystania z kompresora i pistoletu. Gumę spróbuję usunąć, jak radzicie, acetonem i okleję folią ( już zamówiona ). Dodatkowo postaram się zmajstrować manual krok po kroku. Jeśli wyjdzie brzydko wtedy lakierka, a jeśli i wtedy będzie "kaszana" to oddam do obszycia skórą :P . W końcu wyjdzie ładnie. Mi zabrała rączkę narzeczona gdy wymieniałem moduł szyb. Po 10 min oddała czyściutką. Kobiecy tipsik/paznokieć + zmywacz do paznokci + waciki do demakijażu. Drugą od razu też jej dałem ;-) Mam nadzieję, że kolega się nie obrazi ale poproszę numer do Twojej lubej :D ( żarcik ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi