qweluke Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 (edytowane) A ja mam innne pytanie, jak zdemontować głośniki z przodu? Trzeba te nity rozwiercić i na nowo zanitować? Edytowane 14 Maja 2013 przez qweluke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Rozwiercić musisz, aby je zdemontować. Ale jak przymocujesz później to już inna sprawa. Możesz np. przymocować na śruby z nakrętką i dać duże podkładki aby śruby nie wpadały przez otwór po rozwierceniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Jeszcze pytanie do kolegi co montowal Morele 5, skoro tyle kasy wlozyles nie lepiej bylo zamontowac jakies 16? ;-) np. Tempo 6? Cena nie wiele wieksza, a efekt bardzo widoczny ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Gotowe :) Głośniki z przodu wymienione. standardowe ktore były wymieniłem na takie które były w Megane III GT, nie wiem co to za jedne ale grają o niebo lepiej :) jeszcze tył muszę wymienić w wolnej chwili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa1254 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Koledzy pisaliście kilka postów wyżej na temat przeprowadzenia kabla zasilającego pod maskę, jednak nie znalazłem tam odpowiedzi, mógł by ktos podpowiedzieć w którym miejscu najprościej przeprowadzić taka operację ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Jeszcze pytanie do kolegi co montowal Morele 5... Morel 6 są 165mm i wymagają jakiś przeróbek przy mocowaniu w drzwiach - jak wymieniałem audio to audio było na gwarancji i nie chciałem dodatkowych przeróbek w drzwiach.... pewnie jak bym to robił teraz to bym brał Morel 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziekan Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Szczerze, jak się ma suba dobrej klasy, który nie jest zbyt wielkim klocem i "nadąża" z basem, to 16cm wcale moim zdaniem nie jest takie niezbędne. Dobrej klasy 13 idealnie zagrają wysokie i średnie tony, podział pracy głośników jest klarowny, każdy ma swoją specjalizację, w średnich tonach słychać więcej rzeczy. Bas załatwia wtedy sub, który można podpiąć w przeciwfazie, by niskie tony było słychać bardziej z przodu, doskonale się to wtedy uzupełnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgadzam się najlepiej jeszcze skrzynka typu closed, jakaś mała, co by nie zagłuszała przodu pod samym radiem, sam tak mam i jestem zadowolony, chociaż Hertzów już nie kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziekan Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Jakkolwiek dwuznacznie to nie zabrzmi, mój ma 20 cm. Głośnik w skrzynce Bardzo mały jak na sub, ale skrzynię jak się weźmie w ręce to dużo cięższa od skrzynek np, Blaupunkta i innych takich z głośnikami 30cm. Fryzura co prawda nie chodzi w rytm muzyki, ale basy są ładnie podkreślone i szybkie, uzupełnia się to świetnie. W Megane sedan gra ten subik cudownie, niejeden głośnik by zginął w tym bagażniku a to maleństwo daje radę, super się uzupełniając z budżetowym systemem Clariona na 13. W poprzednim aucie miałem DLS B6 i wygłuszone drzwi, grało pod radiem Clariona budżetowym, a auto było niedużym hatchem. Szczerze mówiąc to co mam teraz w Megi sedan subiektywnie lepiej mi się podoba. A drzwi niewygłuszone :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oplot23 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 (edytowane) Podepnę się pod temat. Czy taki zestaw: - Wzmacniacz GROUND ZERO GZIA 4115HPX, - Subwoofer ALPINE SBG-1244BP, - Głośniki HERTZ ESK 130(na przód), sprawdził by się do M3? Razem z wygłuszeniem itp, ale chodzi mi bardziej o parametry tego sprzętu. Nie sfajczyło by się przy głośniejszym słuchaniu? A jak nie takie to co proponujecie innego? Nie wiem czy wybrałem odpowiedni wzmacniacz, czy nie jest za słaby dla suba. Co powiecie? Edytowane 20 Czerwca 2014 przez oplot23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Hertza nie polecam, mam i strasznie gryzie górę :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oplot23 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 To co zamiast tego? Moze focal IC 130?albo alpine spg-13cs? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Jakie radio ma? Podłączasz przód pod wzmaka, czy tylko suba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oplot23 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Radio fabryczne z nawigacją, więc raczej go nie zmienię. Głośniki przód+sub pod wzmaka, bezpośrednio pod radio zostawie tylko tył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 (edytowane) A sygnał do wzmaka myślałeś jak puścić? Rozumiem, że skoro przód pod wzmaka, to drzwi wygłuszasz, bo bez tego efekt będzie średni... Edytowane 21 Czerwca 2014 przez brudijr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi