moree90 Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Witam posiadam taki licznik . I szukam, szukam schematu i nie mogę znaleść. Pomógł by mi ktoś szukam schematu wyprowadzenia kabli z kostki .. ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 To chyba będzie to: kostka30pin 1 drzwi kierowcy 2kier prawy 3kierlewy 4plus aku 5 ster diody verlog 6pas kierowcy 7wyjscie safety line 8swiatla mijania 9swiatla drogowe 10kontrolka zapietych pasow 11tylne mglowe 12przednie mglowe 13minimalny poziom spryskiwaczy 14naladowanie aku 15ogrzewane fotele 16plus po zaplonie 17rezerwa fazy1 18cisnienie oleju 19wejscie sygnalu pokrywy silnika 20nic 21plus czuiki poziomu oleju 22plus czuiki poziomu paliwa 23nic 24masa 25minus czuiki poziomu paliwa 26minus czuiki poziomu oleju 27plus pozycyjnych 28przycisk powtarzania 29wyjscie sygnalu hamulca recznego 30wejscie nivocod kostka 15 sciezek 1wyjscie sygnalu kontrolki drzwi i pokryw 2przycisk dyskrecja 3wyjscie kontrolki pasow 4nic 5regulacja natezenia oswietlenia 6zmiana wartosci licznika kilometrow komputera pokladowego 7nic 8wyjscie sygnalu powtorzenia sieci can h pojazdu 9nic 10 can h pojazdu 11can L pojazdu 12rezerwa fazy1 13 wyjscie sygnalu powtorzenia sieci can L pojazdu 14 wyjscie kontrolki wlaczenia poduszkipow 15 zasilanie plus kontrolki poduszki pow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moree90 Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 tak wygląda tył :] chyba :] A powiedz mi jeszcze Gdzie podlaczać przewód od VSS ?? do którego pinu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Oj nie wiem, na Twoim zdjęciu widzę tylko 1 kostkę, także teraz mam wątpliwość czy podałem Ci prawidłową rozpiskę (miałem zapisaną jako megane II ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 W MII nie jest tak prosto. Niewiele jest tam sygnałów anlogowych. Większość informacji przesyłane jest przez can. Sygnał Vss w postaci analogowej z tego co pamiętam nie jest tam doprowadzany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Analogowe to jest tylko zasilanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazesz Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Tu znajdziesz wszystko http://members.chello.pl/rbanas/renault/manuale.htm POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moree90 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 A jak bym ten licznik włozył to by prosciej było podłaczyć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Ale o co chodzi? Co do czego Ty chcesz wsadzać? Tu inny schemat: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moree90 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 No do nexi ;p :], hmm to nie da się podłączyc aby prędkościomierz i obrotomierz działał?? a pod czunik VSS ?? hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 A w Nexi jest szyna CAN? Chyba nie ? Nie włożysz tego licznika, bo nie ma jak podłączyć , chyba, że zbudujesz specjalny interfejs. Zainteresuj się tym drugim licznikiem, który pokazałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zainteresuj się licznikiem jaki pokazał kolega moree90CZyli zainteresuj się licznikiem, który sam pokazałeś Oj P_r_z_e_m_o chyba sie zakochał :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moree90 Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Nom, zainteresuje się z tego co widziałem z schematu z licznika 2, co ja podesłałem jest wyjście na info o prędkości ,czyli jeden pin, tak jak u mnie z VSS wychodzi :),chyba tego zamówię :) Dzięki chłopacy za pomoc. Jak coś będę pisał.P_r_z_e_m_o: dla zakochanych świat odważny :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 A ten licznik wyżej to nie jest przypadkiem z Laguny? Podobny ale Laguna chyba miała jeszcze dodatkowy wyświetlacz po środku? Co więcej - Laga II ma już chyba CAN więc też będzie problem. moree90, od Meganki I możesz podłączyć licznik, bo w niej nie ma CAN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 dla zakochanych świat odważny chyba należy Poszukaj sobie linków do ftp-a PIKUR-a, znajdziesz tam schematy elektryczne do liczników, wtedy będziesz wiedziała co co czego podłączyć. Mam też nadzieję że jak to wszystko poskładasz do kupy pochwalisz się jak Ci to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi