marcin77 Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 mam megane II bez fabrycznego radia. Radio założyłem swoje, ale na wyświetlaczu gdzie jest zegarek powinien być termometr. Niestety się nie wyświetla czy ta wersja nie ma termometra w standardzie? Czy można go jakoś aktywować? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yetiq Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Prawdopodobnie masz wersję bez termometru. Sprawdź pod prawym lusterkiem. Jeżeli jest tam taki wystający element, to jest to czujnik temperatury, czyli możesz mieć termometr. Jeżeli nic nie ma, to na pewno go nie masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 8 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Dzięki. auto mam służbowe - el. szyby, klima i... lusterka w manualu takie rzeczy to tylko we francuzach:) nie wiem ile kosztuje fabrykę montaż lusterek elektrycznych ale nie dużo raczej. Teraz w autach to już raczej standard zwłaszcza, że auto jest z 2004 roku to raczej nie takie stare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchutki Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Heja :) Ja miałem podobny problem po załozeniu innego radia... Trzeba pokombinowac z kablami idącymi za radiem (tzn nie te od radia tylko te idące do wyświetlacza) Jak coś to pisz na PRIV. Pozdrawiam Suchutki [ Dodano: 2007-08-22, 23:47 ] Yetiq- chyba nie ma Megany II bez termometru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszałek opałek Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 W Clio III w wersji z lusterkami manualnymi termometru nie uświadczysz. Trzeba zamówić wersję z lusterkami sterowanymi elektrycznie. Samego termometru nie zamontują. Wiem, bo chciałem doinstalować sam termometr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 sam ten czujnik w lusterku kosztuje w ASO koło 250 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchutki Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 No a w Meganie?? bo o Meganie mówimy :) no jeśli to prawda to żabojady by się wstydziły, nawet termometrów nie dawać :) trzeba mieć tupet :) hehe Pozdrówka Suchutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 250 złto cena czujnika temperatury montowanego w lusterku do Megane I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Właśnie zamontowałem sobie dodatkowy czujnik w środku, do pokazywania na fabrycznym wyświetlaczu temperatury w kabine. koszt 1,8 PLN + cały dzień roboty i kombinowania, efekt -cacy. Przepis na czujnik za niecałe 2 zł, jest na tym forum :) Przy okazji udało mi sie wyeliminować efekt przygasania wyświetlacza zegara po włączeniu świateł :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchutki Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 lol Bronius- fajna fotka z tymi zerami :) sorry za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GazMajster Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Jak podłączyłem swego Scenica do Clipa to zuważyłem, że mogę odczytać wskazania termometru. Pokazał ją dokładnie tak jak na wyświetlaczy. Ale co ciekawe pokazał także temperaturę wewnątrz auta, a na wyświetlaczu tego nie ma. Pytanie. Czy faktycznie jest wewnątrz czuja temp., a jeśli tak to gdzie i czy da się podpiąć jakiś wyświetlacz do tej czujki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Jak masz automatyczną klimę to masz dodatkowy czujnik temp. (zwykle w lampce nad lusterkiem), może to temp. tego czujnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dlugi30 Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 [...]Ale co ciekawe pokazał także temperaturę wewnątrz auta, a na wyświetlaczu tego nie ma. Pytanie. Czy faktycznie jest wewnątrz czuja temp., a jeśli tak to gdzie i czy da się podpiąć jakiś wyświetlacz do tej czujki?? Musi być gdzieś drugi czujnik - mam podgrzewane fotele. Wyczytałem, że gdy temperatura wewnątrz pojazdu przekroczy 10'C to podgrzewanie nie działa. Faktycznie tak jest - w lato, jak kupowałem swojego Scenica, podgrzewanie nie działało, byłem zawiedziony. A teraz przyjemnie grzeją z rana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 czujnik temp wewnętrznej w megane II znajduje się w obudowie lusterka wstecznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobasek3 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 mam czujnik w lusterku bocznym wiem gdzie sie powininna wyswietlac temperatura ale sie nie wyswietla dzis na chwile sie pokazala i zniknela corobic jak to sprawdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi