jarbar3 Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Witam Zauważyłem brak świateł wstecznych(żarówki są ok). Gdzie znajdują się bezpieczniki i czy wszystkie światła są pod jednym bezpiecznikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 pewnie uszkodzony wyłącznik w skrzyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remuch Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Przerabiałem to ostatnio...padł czujnik cofania w skrzyni biegów. Trzeba wejsc pod samochód oczywiscie zeby go wydostać. Koszt czujnika 3 pinowego 140 zl :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 masz jakieś foto lub oznaczenie czujnika?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remuch Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 dokładnie chyba TEN o ile dobrze pamiętam. Na pewno zielony i 3 pinowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megane007 Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 witam jak w temacie. 3 dni temu padły mi światła wstecznego w megane 2 i nie wiem o co biega. bezpieczniki ok, lampy/żarówki ok. prosiłbym o pilną pomoc gdyż długo tak nie pojeżdżę. pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Czujnik świateł cofania w skrzyni biegów. :) http://megane.com.pl/topic/18029-czujnik-swiatel-cofania-w-skrzyni-biegow-n/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 23 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 A jak wrzuci kolega wsteczny i włączy przednie wycieraczki to włącza się automatycznie tylnia wycieraczka? Bo jeżeli nie to padł wyłącznik przy skrzyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megane007 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 z wycieraczką jest ok, raczej ten wyłącznik. jak mam go zlokalizować bo prawdę mówiąc z tego linka nic nie kumam. nie mam gdzie i jak tego zrobić gdyż megy śpi pod chmurką a za użyczenie rampy wołają 20zł zdziercy. może jakieś foto czy cuś;) pozdrawiam Dodano: 26 cze 2012 - 02:32 zdjąłem przednie lewe koło i znalazłem. czujnik mi padł. koszt 70zł nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aadek Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 (edytowane) Połączono. Witam, W mojej Megane zauważyłem brak świateł cofania po wrzuceniu biegu wstecznego. Przeczytałem kilka tematów jednak u mnie problem wygląda następująco: po wrzuceniu biegu świateł brak ale gdy drążek zmiany biegów powoli przesuwam na wsteczny bieg to tak jakby w połowie drogi gdy jeszcze bieg nie jest wrzucony a już nie luz, to wycieraczka tył się włącza i światła normalnie się zapalają. Gdy dociągnę bieg do końca wszystko się wyłącza a bieg wrzucony. Co może być tego przyczyną? Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam. Edytowane 28 Kwietnia 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Czujnik biegu wstecznego w skrzyni biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyrtak Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 (edytowane) Połączono z już istniejącym tematem. Witajcie, niestety padłem ofiarą problemu braku wstecznego. Moje autko - Megane II sedan 2005r. Przeczytałem wiele wątków na ten temat i postanowiłem działać. Pierwsze co - żarówki - sprawne. Druga sprawa bezpiecznik - niestety też wszystko w porządku. Postanowiłem zabrać się za słynny czujnik. Posiadam wersję 3 pinową - zieloną. Zanim kupię chciałem sprawdzić czy to to. Wyciągnąłem kostkę i zwarłem jej wszystkie piny - niestety dalej nie działa ;(. Jakieś rady? Czy może czeka mnie wizyta u elektryka? Edytowane 27 Listopada 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aadek Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 (edytowane) Połączono z istniejącym tematem. Cześć, jakieś czas temu pisałem o problemie z brakiem świateł cofania po wrzuceniu wstecznego (w połowie drogi pomiędzy luzem a wstecznym światła się zapalają). Wtedy proponowano zainteresowanie się czujnikiem biegu wstecznego jednak wydaje mi się (może się mylę), że sam czujnik będzie w porządku a gdzieś indziej leży problem ponieważ po podłączeniu do komputera i sprawdzaniu skrzyni komputer wykrywa luz i wszystkie biegi ładnie natomiast wsteczny wykrywa właśnie w połowie i zapala światła (czyli czujnik chyba działa poprawnie) ale bieg nie wrzucony. Po dobiciu wstecznego do końca na komputerze brak biegu i świateł. Co może być nie tak? Edytowane 20 Grudnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Witam. To i mnie dopadł problem wstecznego. Po wrzuceniu nie zapalają się światła do niego, a i zauważyłem, że auto nie widzi chyba luzu także. Jak się naciśnie start z wrzuconym pierwszym biegiem i hamulcem wciśniętym to potem pojawia się info "select neutral". Po zrzuceniu na luz komunikat nie znika. Czy to ten czujnik wstecznego? Bezpiecznik od niego jest cały. Wypiąłem wtyczkę od czujnika i zwierałem przewody, ale wsteczny się nie zapalał, co mocno mnie niepokoi... Dodano: 09 sie 2016 - 22:28 Dobra, jednak to jest czujnik. Pobawiłem się w zwieranie przewodów we wtyczce jeszcze raz i światła wsteczne się zapaliły. Czujnik jest śmiesznie tani i już zamówiłem, ale teraz pytanie czy ktoś ma jakiś patent na jego wymianę bez upuszczania oleju ze skrzyni? Czujnik mam na 3 piny, umieszczony w pobliżu półosi, nisko w skrzyni :/ Czy podniesienie bardzo wysoko tej strony samochodu uchroni przed wyciekiem? Nie widzi mi się jeszcze zabawa w dolewanie oleju do skrzyni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
microfon1984 Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 I mnie też dopadł problem ze światłami przy wstecznym biegu. Czujnik jest OK. Światła zapalają się czasami po dłuższej chwili dopiero, a potem jak zrzucam z biegu i wrzucam to od razu. Problem nie leży w czujniku. Ktoś miał może taki problem i go rozwiązał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi