ader Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 (edytowane) Szczerze mówiąc to najszybciej możesz sprawdzić te 2 czujniki. Używka czujnika walka rozrządu kosztuje niewiele a czujnik wału sprawdzisz najtańszym multimetrem z marketu budowlanego. Wystarczy w nim sprawdzić opór. Na YT są instrukcje. Jeśli u mnie problem ze startem wróci to właśnie też się wezmę za nie. A gdzie jest elektromagnes kzfr? Cofam pytanie zlokalizowalem bandytę. Edytowane 31 Marca 2018 przez ader Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymek_pn Opublikowano 27 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Witam serdecznie forumowiczów Pytanko odnośnie przepustnicy w Megane II 2,0 135km,2004 rok. Czy po jej czyszczeniu konieczna jest adaptacja? Pytam bo nie wiem czy jest sens samemu grzebać, czy też podjechać do elektryka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 27 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 @Tymek_pn na temat konieczności adaptacji przepustnicy zdania są podzielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 27 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Jeżeli wyczyścisz przepustnicę, bez jej wymiany na inną, to na początku będziesz miał wysokie obroty, ale powoli powinny się ustabilizować. Tak jak pisał @pbet zdania są podzielone, ale zawsze możesz wyczyścić sam, a jak obroty po pewnym czasie nie wrócą do normy, to wtedy możesz myśleć o adaptacji (osobiście wątpię). Na pewno jak wyczyścisz bez adaptacji to niczego nie zepsujesz i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 27 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Ja po wyczyszczeniu swojej też żadnej adaptacji nie robiłem, początkowo faktycznie obroty były wysokie, ale szybko się ustabilizowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackowskipatryk Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Mam pytanie a czy ktoś czyścił bez rozbierania za pomocą liquimoly lub podobnych sprajów? Mówię o takich wpuszczanych do dolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi