Tytan555 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) Dokładnie ten na górze, moim zdaniem najlpiej pasują filtry Filtrona, ostatnio zamontawłem Boscha (powietrza) to nie pasował tak dobrze jak uprzedni Filtron, to samo z kabinówką. Edytowane 5 Stycznia 2015 przez Tytan555 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieCz Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 to który z tych filtrów jest łatwiejszy w montażu? ten na górze, czy ten na dole? Jak ten głupi dałem się podpuścić i kupiłem Purfluxa, takiego jak na dolnym zdjęciu. Wkładanie go do gniazda to po prostu masakra. Wchodzi 4-5cm i się zacina. Powoduje to wygięcie filtra w czym wydatnie pomaga układ harmonijek wzdłuż krótkiego boku. Po wepchnięciu na siłę całego filtra do końca nie mamy pewności czy wyprostował się i zasłania cały wlot powietrza. Zlecenie tej czynności warsztatowi może skończyć się tym, że mechanikowi nie będzie zależało na dokładnym wprowadzeniu filtra do gniazda i pozostawi go w stanie sciśniętym, o czym już ktoś wcześniej pisał. Krótko mówiąc następnym razem wybiorę filtr z harmonijką wzdłuż długiego boku i maksymalnie sztywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Tak wygląda oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekzol Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Mam maleńki problem. U mnie w angliku jest zupełnie inaczej jak u Was. Gdzie u mnie może być ten filtr i jak go zmienić. megane 2009r 2.0dci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Jest prawie tak samu, tylko u Ciebie jest od strony kierowcy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekzol Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Wysłałem post, pomyślałem i chciałem usunąć..bo tak właśnie pomyślałem hehe...ale nie miałem czasu wejść na forum :) Thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Ja wymieniam w ASO, ale szukając instrukcji znalazłem ten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreamorian Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 dla wersji angielskiej znalazlem taka oto instrukcje ;) http://www.frenchcarforum.co.uk/forum/viewtopic.php?t=44733 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 (edytowane) miła niespodzianka :) zakupiłem filtr PURFLUX-a i zmienili użebrowanie lamelek teraz jest takie jak w oryginale czyli poziome aby łatwiej było go zgnieść przy wkładaniu na swoje miejsce :) Edytowane 24 Sierpnia 2016 przez Barnaba27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robr Opublikowano 13 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Czy ktoś z was posiada zaślepkę na filtr powietrza w kształcie prostokąta? Czy tylko w mojej Megane taka jest? Zauważyłem że taka sama zaślepka występuje w Renault Fluence. Mam też teraz problem z filtrem kabinowym. Kupiłem dedykowany do mojego auta i ma 250mm długości,jest troszkę jakby za szeroki no i jest za długi.... Spojrzałem szybko na wymiary filtra w Fluence z silnikiem 1.6 i tam długość 238, szerokość 3 mm mniej. Czy jest możliwe abym do mojego auta wsadzili układ nawiewu z fluence? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob4 Opublikowano 10 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 zakupiłem filtr PURFLUX-a i zmienili użebrowanie lamelek teraz jest takie jak w oryginale ... Obecnie w oryginale Renaulta też można ponoć znaleźć m.in. filtry Purflux-a :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
altair4 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Pojawił się na YT bardzo ciekawy film jak wymienić filtr w 5 minut bez konieczności demontażu czegokolwiek oprócz zaślepki filtra :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fourier Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Większość osób z forum właśnie tak robi :) PS kupiłem ostatnio kilka oryginalnych filtrów - producent valeo i... harmonijka pionowa czyli będą problemy przy zakładaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Przed pierwszą wymianą czytając ten wątek byłem pełen obaw czy dam radę bez urwania czegokolwiek :lol: . Kupiłem filtr Filtrona, wziąłem do ręki torx i... mogę potwierdzić wszystko co powiedział i pokazał kolega na filmie :) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 (edytowane) Właśnie zakupiłem jak zawsze oryginalny filtr 272778970R (Made in France, naklejka jak na zdjęciu kolegi "cinas" tylko tam jest Made in Germany) i jakie niemiłe rozczarowanie, lamelki są pionowe :angry: Rok temu zamówiony dokładnie ten sam i miał lamelki poziomo. Edytowane 16 Stycznia 2017 przez kataryniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi