TTTOMASSS Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Witam. Gdzie powinna byś wczepiona rurka która jest przy akumulatorze?? :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafalk83 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Ta rurka powinna być podpita do akumulatora (o ile akumulator posiada na boku w górnej części odpowiedni otwór). Służy to do odprowadzania gazów z akumulatora poza komorę silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TTTOMASSS Opublikowano 4 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 A to ciekawe ;-) Akumulator jest jeszcze oryginalny (7lat i jeszcze w mrozy działa :) ) więc pewnie gdzieś to miejsce jest, może dokładnie wiesz gdzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Popatrz z boku przy plusowej klemie tam powinien być krucieć na który zakłada się tą rurkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TTTOMASSS Opublikowano 4 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Oki jutro sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Akumulator powinien mieć dwa otwory do odpowietrzania. Załóż rurkę od strony minusowej bo bliżej. Otwór od strony plusowej zatkaj. U mnie oryginalny akumulator to był firmy Delphi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TTTOMASSS Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Znalazłem i już okej. Dzięki za pomoc. :) :) :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ak3007 Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 czym mogę zatkać jeden z otworów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Jeżeli akumulator jest ze sklepu, to te otwory są zaślepione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Niezależnie od pochodzenia akumulatora otwory służące do odprowadzania gazów, nie są fabrycznie zatykane. Zaślepka przeważnie jest dodana przez producenta i przymocowana do zakrywki plusowej klemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ak3007 Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 no cóż zakrywke wywaliłem , zostawie tak jak jest bez zaślepiania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi