Barnaba27 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 ja mam taką konfigurację jak pokazał athlon64x4 mam BT czyli się wyjaśniło jest BT jest radio z gumowymi przyciskami i niebieski wyświetlacz "pełny LCD" nie ma BT jest płaski panel radia i wyświetlacz "kreskowe LCD" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bowie Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 sorki za zamieszanie, ale w privilege wyświetlacz radia mam CZARNY, a nie jak pisałem niebieski. nie pamiętam co wtedy brałęm jak to pisałem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegota Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Sorry chłopaki, źle zrozumiałem temat. Przecież ja mam wersję Run Tech(z navi) :roll: czyli duży zajefajny ekran. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Wyświetlacz ciekłokrystaliczny mozaikowy jest z radiem z BT- musi obsłużyć wyświetlanie kontaktów, ustawień zestawu głośnomówiącego i trudno byłoby to obsłużyć wyświetlaczem segmentowym. Natomiast wyświetlacze segmentowy jest do radia bez BT. Wyświetlanie RDS-u oraz nazwy odtwarzanych plików śmiało można obsłużyć wyświetlaczem segmentowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abraxus Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Odkopuję tmeat. Przeczytałem wszystko i nic nie czaję. Jaki w końcu trzeba kupić wyświetlacz do oryginalnego radia z BT. Ja mam zwykłe czarne radio z chinchlami poniżej. niech ktoś rzuci linkiem z łaski:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TimmBerk Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 radio z BT - wyświetlacz pixelowy(mozaikowy) radio bez BT - wyświetlacz alfanumeryczny(segmentowy) kolorowy wyświetlacz nawigacji obsługuje oba radia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abraxus Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Nie wiele mi to mówi. Jak je odróżnić. Poratuj jakimś linkiem czy zdjęciem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TimmBerk Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 (edytowane) nie wiem czy wyłapiesz różnicę: - pixelowy: - alfanumeryczny: Regulamin pkt. 10 - odnośnie dodawania zdjęć na forum :!: -Prezes Edytowane 17 Maja 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abraxus Opublikowano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 (edytowane) Dzięki ogromne! Czaję już jaka jest różnica między pikselem a alfanumerycznym:) Alfanumeryczny jest w sumie zabawny. Taki powrót do lat '90. Czy wymienia się tylko sam wyświetlacz czy całą "obudowę" razem z wyświetlaczem? Jak je rozróżnić bez podłączenia? Mają jakieś numery części? modele? różne firmy? I pytanie zasadnicze. Czy przez bt tego radia można transmitować muzykę z telefonu czy służy tylko do rozmów? Dodano: 21 cze 2017 - 12:48 Sam sobie odpowiem, żeby wszystko było jasne gdyby ktoś kiedyś szukał. Po licznych poszukiwaniach. Dzięki bezinteresownej pomocy kolegi dyzol, z forum udało się ustalić, że: Radio bluetooth ma numer wg. katalogu Renault 281159389RT. Wyświetlacz pikselowy, który gra z tym radiem ma numer wg. katalogu Renault - 280346458R. Warto znaleźć radio, które było wymontowane z auta, które nie miało GPS ponieważ jeśli miało GPS to nie będzie się dało ustawić na zegarze godziny i trzeba będzie w radio zmieniać soft. Zmianę softu zrobił mi kolega Cinas z forum. Wszystko działa. Edytowane 21 Czerwca 2017 przez Abraxus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macpio Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Dnia 21.06.2017 o 12:48, Abraxus napisał: Dzięki ogromne! Czaję już jaka jest różnica między pikselem a alfanumerycznym:) Alfanumeryczny jest w sumie zabawny. Taki powrót do lat '90. Czy wymienia się tylko sam wyświetlacz czy całą "obudowę" razem z wyświetlaczem? Jak je rozróżnić bez podłączenia? Mają jakieś numery części? modele? różne firmy? I pytanie zasadnicze. Czy przez bt tego radia można transmitować muzykę z telefonu czy służy tylko do rozmów? Dodano: 21 cze 2017 - 12:48 Sam sobie odpowiem, żeby wszystko było jasne gdyby ktoś kiedyś szukał. Po licznych poszukiwaniach. Dzięki bezinteresownej pomocy kolegi dyzol, z forum udało się ustalić, że: Radio bluetooth ma numer wg. katalogu Renault 281159389RT. Wyświetlacz pikselowy, który gra z tym radiem ma numer wg. katalogu Renault - 280346458R. Warto znaleźć radio, które było wymontowane z auta, które nie miało GPS ponieważ jeśli miało GPS to nie będzie się dało ustawić na zegarze godziny i trzeba będzie w radio zmieniać soft. Zmianę softu zrobił mi kolega Cinas z forum. Wszystko działa. Witam jakie miałeś stare radio. Ja mam zwykłe i zastanawiam się czy też mogę sobie zamienić radio i wyświetlacz tak jak ty to zrobiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Witam, odkopię... mam płaskie zupełnie radio z ty kreskowym wyświetlaczem, żeby zmienić radio na lepsze ( i notabene mieć lepszy wyświetlacz) muszę wymienić " i to i to" czy może magicznie po wymianie radia wyświetlacz ogarnie i będzie wyświetlał kolory ?. Nie wiem po prostu czy to są różne wyświetlacze czy jeden, i czy po wymianie radia muszę coś jakoś aktywować czy wystarczy, że przełożę i działa ?. Ostatnie pytanie mam chinch przy radiu ( niżej) co w takiej sytuacji? wstawić tam jakieś usb do ladowania telefonu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi