cichy.waw Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Witam, możecie napisać ile płaciliście za przegląd po 30 tyś. Może ktoś wie jaki olej się leje do silnika 1,6 i co oni wymieniają podczas tego przeglądu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 http://local.renault.pl/cennik_uslug/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Co do czynności wykonywanych na tym przeglądzie dane są w książce przeglądowej :P Ten przelicznik z ich strony można sobie wsadzić nie powiem gdzie :-P wszystko zależy od indywidualnego podejścia serwisu, ja w lutym zapłaciłem za całość brutto 890 zł w tym było: 1.robocizna netto: - obsługa techniczna 250 zł 2. części netto: - olej (5 litrów ELF EVOLUTION SXR 5w40) 185 zł (5% rabat) - filtr oleju 35 zł (5% rabat) - filtr przeciwpyłkowy 78 zł (5% rabat) 3. dodatkowo netto: - odgrzybienie klimy 70 zł (10% rabat) - czyszczenie hamulcy tył 15 zł - pióra wycieraczek przód 104 zł (25% rabat) + 23% VAT więc jak widać ceny do zaakceptowania jak na serwis po co szukać zamienników :P no i na wszystko był jakiś rabat :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 FRM, czemu ma to porównanie służyć :P :P :P Jak masz auto na gwarancji to musisz niestety u nich serwisować. Inaczej pożegnasz się z gwarancją jak zrobisz przegląd poza ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavvel Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Barnaba27, rabaty miałeś "z marszu", czy coś o nich "wspominałeś"? :P P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Pavvel umawiając się na przegląd cena była ustalona na ok 700 zł doszły mi jeszcze czynności poza przeglądowe (wycieraczki, klima, hamulce) poza wycieraczkami na które wiedziałem ze będzie 25% rabatu resztę zniżek zastosowali sami z siebie :P dodam, że dość długo czekałem bo sprawdzali mi jeszcze alarm może to i przez to chcieli jakoś wynagrodzić :P FRM napiszę że te dane wziąłeś z sufitu albo dla Twingo lub Twojego Scenika I bo dla mojej Megi III dane ze strony Ranault to: - obsługa techniczna 295 zł - dezynfekcja klimatyzacji 167 zł - filtr kabiny (przeciwpyłkowy) 155 zł - oleju i filtra oleju nie ma - wcześniej za wycieraczki na przód było 200 zł i rzeczywiście na początek taką cenę mi podali ale ugadałem się z doradcą serwisowym żebym poczekał, że będą mieli tańsze no i mieli Chodziło mi tylko aby pokazać, że w moim przypadku ASO nie okazało się takie straszne i zostałem pozytywnie zaskoczony :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 co znaczy tyle zapłaciłbyś u mnie w pierwszym poście trzeba było dopisać, że "u mnie w warsztacie" :P ale teraz rozumiem, że masz własny warsztat, a dla ciebie ASO jest bee więc stad od razu negatyw :P poza tym post był o przeglądzie w ASO i na taki temat się wypowiedziałem :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 no i znowu kłania się czytanie ze zrozumieniem :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 nie musisz Jakieś konkrety, bo jeśli jest jakaś solidna podstawa umożliwiająca serwisowanie w okresie gwarancyjnym poza ASO, to na pewno wiele osób z chęcią by z takiej możliwości skorzystało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 A mam pytanie. Czy ktoś już zaliczył przegląd na 60 tysięcy?? Mi zostało jakieś 3 tys. Moje auto jest po gwarancji, ale już parę razy się naciąłem na warsztaty osiedlowe poprzednim autkiem i wolę jechać do ASO. Ktoś mnie poratuje jaki może być cena?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi