spider785 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Witam wszystkich. Otóż posiadam to auto i zastanawiam się nad jednym. Fotel kierowcy ma tylko dwie funkcję a fotel pasażera ma cztery i tu się zastanawiam czemu fotel pasażera jest lepiej wyposażony od fotela kierowcy? Możliwe jest że była taka opcja auta? Czy może to był anglik? Tylko jak to sprawdzić. Jeśli napisałem w złym temacie to przepraszam ale jestem nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Napisz trochę jak go zdobyłeś, kiedy. Najprościej podjechać do serwisu, okazać dowód rejestracyjny i powiedzą Ci na jaki rynek był wyprodukowany. Wczoraj w innym poście pisałem, pod Radomiem wpadł mechanior handlarz, który z synem i żoną kupował angole, kupował jednocześnie doszczętne rozbitki z Niemiec, Polski czyli lewo-kierownica, robił przeszczepy wspawując kompletne pola numerowe. Sprzedawał jako sprowadzone z Niemiec czy Francji, bo nikt z za granicy nie jest w stanie sprawdzić w jakim stanie kupił (złom). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider785 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Kupiłem go od rąk pierwszego właściciela z Polski(żaden dealer) który jeździł rok tym autem po naszym kraju, a ten wcześniej go kupił w Hiszpanii bo mam nawet papiery. A czy jest możliwe że akurat ten kto kupił auto z salonu mógł sobie zażyczyć taką opcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Podnieś dywaniki i gąbki w miejscu gdzie pasażer ma stopy (strzałka na zdjęciu) jak jest tam zaspawana dziura po kolumnie kierowniczej to znaczy że był anglik jeżeli nie to znaczy że ktoś wymienił fotele z anglika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martello Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Oj, sprawdź dobrze, bo może rzeczywiście obecnie jako kierowca siedzisz na byłym miejscu pasażera. Ja miałem Megane II kupione w polskim salonie w najbogatszej wersji luxe privilege i fotel pasażera można było tylko przesuwać do przodu/do tyłu oraz pochylać oparcie bardziej/mniej, a fotel kierowcy dodatkowo jeszcze regulowal się góra/dół (dźwignią z lewej strony), a oparcie miało pokrętło z prawej strony do "wypychania" na wysokości części krzyżowej kręgosłupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Kupiłem go od rąk pierwszego właściciela z Polski(żaden dealer) który jeździł rok tym autem po naszym kraju, a ten wcześniej go kupił w Hiszpanii bo mam nawet papiery. A co za problem jest kupić anglika, potem rozbitka z Hiszpanii z papierami i zrobić przeszczep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz325 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Dokładnie ,jak pisze aston 76 teraz jest nie trudno sie nadziać na przerobionego angola. Weź porozbieraj co nie co ,ale jak zobaczysz to uspokoisz swoje sumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider785 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 ok zaraz wezmę się za to i sprawdzę czy rzeczywiście mógł to być anglik. [ Dodano: 2011-04-23, 11:06 ] Rozebrałem to i jakoś nie zauważyłem tam żadnej dziury zaspawanej jeśli powinna być dokładnie w tym miejscu co na zdjęciu. Istnieje może jeszcze jakaś inna możliwość żeby to sprawdzić? A w serwisie orientujecie się ile może kosztować sprawdzenie na jaki rynek było auto wydane? Chyba że rzeczywiście mogły być fotele przekładane z anglika bo innej możliwości zamontowania by wtedy nie było ponieważ mam poduszki boczne w fotelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom_89 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Według mnie w ASO za darmo jest, szczególnie że twoje auto i VIN twój więc możesz poznać historię auta, jakbyś chciał kupić to pewnie by nie wszędzie powiedzieli ze względu na jakąś ochronę danych itd. ale jak jesteś właścicielem to masz prawo poznać wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowaldo Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Mi w Krakowie powiedzieli, że będąc właścicielem samochodu nie mogę poznać historii napraw, gdy samochód nie należał do mnie. Tłumaczyli to ochroną danych osobowych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Oszołomy sieją ploty, kupując auto kupiłeś też pełen dostęp do jego historii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 A czy czasem, nie sprawdzasz w tym samym serwisie co kupione auto. Zadzwoń do Grudziądz lub Bydgoszczy, mnie wszystko powiedzieli na telefon. A na marginesie, do tej pory czytało się na forum, że nie powiedzą jak nie jesteś właścicielem a chcesz kupić, teraz :shock: nie mówią bo kupiłeś :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Pewnie jakiś nadgorliwiec lub oszołom co coś przeczytał i zinterpretował po swojemu. Tym sposobem to powinni zabierać książkę wozu lub wyrywać strony gdzie są wpisani poprzedni właściciele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponuryzniwiarz Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Dzwoń lub pisz do serwisu w Wawie,ja wysłałem maila do serwisu i Pan,odpowiedział mi na wszystkie zadane pytania bez żadnego problemu,swoja droga bardzo kompetentna osoba,zasugerował nawet ze zbliża mi sie termin do wymiany rozrządu,podał cene z rabatem,nie wiem czy moge tu podać namiary bo może ktoś odebrać to za reklame (nie mam nic wspólnego z tym serwisem) ale myśle ze takie podejście do klienta zasługuje na pochwałe,oby wiecej takich ludzi w serwisach. To jest namiar Michał Lewandowski Specjalista ds. Marketingu KONCESJONER RENAULT Dyszkiewicz Sp. z o.o. Ul. Warszawska 84 05-520 Konstancin k. Warszawy Tel: 22 754 51 21 Tel: 22 754 11 33 Fax: 22 754 11 88 Email: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Koledzy, odbiegacie od głównego tematu wątku. Zamknę wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi