Zanioo Opublikowano 29 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Panowie, jaka jest roznica miedzy ic w megane 2.0 tce 180 koni a megane rs, szukam wlasnie na autodoc i wg ich katalogow, ta w rs jest jedynie 20 mm glebsza. Czy moze ktos podpowiedziec jak to wyglada ? I kolejne pytanie , czy na turbo i ic z rs mozna osiagnac 250-260 koni ? Czy trzeba wymienic jeszcze wtryski ? REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 29 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Trzeba wtryski. Z tego co wiem wtedy można 280 wyciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanioo Opublikowano 29 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 A jaka jest gorna granica na seryjnych wtryskach ? ( jak ktos ma turbo i ic od rs to prosze smialo pisac ) REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 30 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 Wydaje mi się, że jakieś 210-220. Turbo z wtryskiwaczami idzie w parze. Co z tego że dasz mu więcej powietrza jak paliwa będzie brakowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanioo Opublikowano 30 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 (edytowane) Mhm.. czyli podobna wartość moge osiągnąć na samym chipie, z seryjnym turbo i ic ( myślę, że okoloice 210 km są realne ). Myślałem, że wtryski maja jakąś rezerwę, ktora można wykorzystać REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6 - Prezes Edytowane 31 Maja 2021 przez Zanioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 31 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Dokładnie. Może coś tam mają ale często robią program na maxa i wtedy wtryskiwacze pętlą w OL. Myślę, że tutaj 5urbo ma większy zapas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanioo Opublikowano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 Myślę, że masz racje. Zmieniam wiec kolejność, czyli najpierw poleci kompletny wydech z downpipe, hamulce, sprzęgło i wtryski, zobacze jaki wynik można uzyskać bez wymiany turbo i ic (chociaż w sumie ic to groszowa sprawa i moment wymiana, więc może też wymienie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 Moim zdaniem fabryczny IC jest słaby, szczególnie latem daje sie we znaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanioo Opublikowano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 Też tak podejrzewam. A jak to jest z różnicą w rozmiarze ? Gdzieś na forum czytałem, że jest sporo większy, a według wymiarów w sklepie gdzie zamawiam części ro chyba tylko 20 mm różnicy w szerokości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 Chipem ze 180 KM zrobisz max; 220 KM / 370 Nm - zależy jeszcze gdzie ?? Dorzucisz z rs-a ; - turbo + ic + wtryski + świece + sprzęgło obite kevlarem, - wyjdzie ok; 250 - 270 KM, - ic z rs-a - nie jest rewelacyjne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanioo Opublikowano 4 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 Mieszkam na stałe w Holandii, więc tutaj chyba będę robił wszystko, jutro robimy od rana kompletny wydech i downpipe. Program prawdopodobnie będzie robiła firma rica engineering, mają swoje oddziały w całej Europie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 Jestem świeżo po programie. 215KM 365NM. Czuć różnicę mimo że na klimatyzacji cały czas jeżdżę. Można te samochody trochę lepiej zrobić ale moja turbinka nie chciała więcej dmuchnąć. Wg tunera wiek robi już swoje. Robione u jednego z najlepszych w Trójmieście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 2 godziny temu, CzechuXX napisał: Można te samochody trochę lepiej zrobić ale moja turbinka nie chciała więcej dmuchnąć. Wg tunera wiek robi już swoje. ile KM miałeś przed ? a turbina w ogóle dmuchała zadana wartość przed ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 W dniu 29.06.2021 o 20:11, Quentin88 napisał: Papuga 193KM na hamowni. Turbina dmuchała 0.8-0.9 przed. Żeby zrobić na 220 musi dmuchnąć około 1. REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 W dniu 30.06.2021 o 11:35, CzechuXX napisał: Papuga 1 bar to jest wartość zadana w fabrycznym programie ? Sprzęgło jeszcze fabryczne? nie ślizga się po chipie ? REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi