P_r_z_e_m_o Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Jak masz podnośnik tylny i przedni to zmierz też długość linek. Taka informacja będzie bardzo przydatna. Też nie wiem skąd oni biorą te ceny? :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob1 Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Pasuja wszystk plastiki tylnego recznego podnosnika do przodu ale linki sa krotsze tzn rowniez rolka nawijajaca jest duzo mniejsza. Jezeli chodzi o linki to: kupic linke od przerzutek od roweru dobrac idealnie dlugosc wlozyc w pancerze a na koncach zalozyc nity i scisnac w kilku miejscach (leb nita bedzie sluzyl zamiast kostki lekko go podszlifowac) Natomiast jak zdjąć plastik ten z konca szyby z dwoma zapinkami w ksztalcie prostokąta??? wyjąć taka czarna gumkę ograniczającą zatrzask i ten zatrzask odsunac i wyjac kostki. Jakby ktos chcialby wyjac w scenicu taki pdnosnik i chcialby cos przy nim robic moge pomoc telefonicznie w zakresie ktory sam przerobilem. Gorzej z nawijaniem nowej linki na kolko bo to juz sam nie wiem jak mi sie mudalo zrobic:) 728808444 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deqen Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 a ja mam pytanie poniewaz u mnie w scenic nie dziala podnoszenie tylnej szyby z lewej strony ale pod nogami kierowcy moge podniesc a z tyłu nie da rady? przycisk jest popsuty? prosze o odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob1 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Wyglada na to ze sam podnosnik masz sprawny czyli masz szczescie bo to kosztuje. Wydaje mi sie ze gdzies przerwany jakis kabelek albo zobacz sam wlacznik podnoszenia czy gdzies nie spadl przewod z kostki lub zasniedzial?? Dobry elekrtyk znajdzie przyczyne bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panini Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Witam, Czy do megane 1 ph1 idzie taki sam żółty plastik jak do scenica 1 ph1? Mi właśnie padł w megance a na allegro jest od scenica. Na zdjęciu wygląda tak samo, ale chciałbym się upewnić. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Tak, jest identyczny. Mógłbyś podać linka do teej aukcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panini Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 To TA aukcja. Tylko, że jest do kupienia z całym mechanizmem Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 W sumie... Za taką cenę, można się pobawić i przełożyć uszkodzone elementy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narmin Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Wielka prośba do P_r_z_e_m_a o zaktualizowanie odnośników do zdjęć w HOW TO :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Jest problem, bo nie mam już tych zdjęć a na fotosika też nie mogę się dostać, ale będę próbował coś z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasny Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 właśnie przerobiłem w Szczecinie naprawę podnośnika. Jeśli ktoś potrzebuje namiarów oto one: ul. Kruszwicka - naprawa linek (niestety gość nie rozbiera drzwi), zapłaciłem 140 ul. 26 kwietnia - rozbrojenie i uzbrojenie drzwi, zapłaciłem 40 całość taniej niz jedyny podnośnik za 300 jaki znalazłem na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 P_r_z_e_m_o, Udało się coś wykombinować Trza na przyszłość przerabiać na pdf-a i słać do admina aby zamieścił w download. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezzess Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Witam wszystkich! W moim scenicu z 96 roku przestała się otwierać szyba przednia po stronie pasażera. Sprawdzałem bezpieczniki i są ok. Rozebrałem i sprawdziłem przełącznik. Jest ok. Rozebrałem drzwi i tam również cały mechanizm jest w porządku. Wygląda na to, że padł jakiś przekaźnik. Podczas otwierania/zamykania szyby z prawej strony słychać z przodu jak cyka przekaźnik natomiast gdy próbuję otworzyć szybę pasażera nie słychać nic. Czy faktycznie może to być wina jakiegoś przekaźnika? Jeśli tak to gdzie on się znajduje i jak go wymienić? Ile kosztuje taki przekaźnik? Proszę o pomoc bo nie znalazłem na forum sposobu rozwiązania problemu a niedziałająca szyba strasznie gra mi na nerwach. Pozdrawiam! [ Dodano: 2009-11-27, 23:06 ] Czy za otwieranie szyby kierowcy i pasażera odpowiada jeden przekaźnik czy na każdą stronę jest oddzielny? [ Dodano: 2009-11-28, 13:48 ] Pilnie potrzebny schemat obwodu sterowania otwieraniem szyby pasażera! [ Dodano: 2009-11-28, 15:25 ] Do przełączników sterowania szybą pasażera na drzwiach kierowcy i pasażera nie dochodzi zasilanie. Złącza między drzwiami a karoserią są ok. Jaka może być przyczyna???? POMOCY!!!!! :cry: [ Dodano: 2009-11-28, 22:35 ] Czy ktoś tu jeszcze w ogóle zagląda? [ Dodano: 2009-11-30, 21:30 ] [ Dodano: 2009-11-30, 21:32 ] Widzę, że nie ma więcej takich przekaźników więc ponawiam moje pytanie: Czy za otwieranie szyby kierowcy i pasażera odpowiada jeden przekaźnik czy na każdą stronę jest oddzielny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luktal Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Jeśli ci jeszcze potrzebna ta informacja to do drzwi pasażera jest 1 przekaźnik, do kierowcy są 2. Czyli są to trzy różne przekaźniki - jak masz je jakoś numerowane to "przekaźnik 4 drzwi przednich prawych" - informacje z Sam Naprawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pendiq31 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Witam wszystkich.Czy ktos moze mi powiedziec gdzie dostane taka czesc jak na fotografi? Jest czesc w ktora wchodzi linka od podnoszenia przedniej prawej szyby.Zgory wszystkim dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi