qwertz Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Witam, Komunikat "wykonaj przegląd" "service reqiured" wyświetla się i próba skasowania go tak jak w przypadku zerowania trasy i spalania nie skutkuje.Wiem, że w MII w podobnym przypadku musiałem użyć dodatkowo resetu w zegarach, którego w MIII nie ma. Czy wieci jak usunąć tę wiadomość? Z włożoną kartą...z wcisniętym sprzęgłem...z wystawionym za okno łokciem czy jeszcze inaczej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Najprościej wykonać przegląd i w ASO sami ten komunikat skasują, ustawiając odliczanie do następnego przeglądu. Niestety takie kasowanie jest odpłatne z racji wykonania przeglądu. Czyli najpierw skasują komunikat, a potem skasują klienta. Co do kasowania tego komunikatu sposobem domowym, jeszcze nie spotkałem na forum opisu tej procedury. Coś mi się jednak o uszy/ oczy obiło, że w Sceniolach II to można było skasować przyciskiem od przełączania wskazań komputera, przytrzymując dłużej wciśnięty przycisk na dźwigni wycieraczek, mając wyświetlony ten komunikat. Jest jeszcze opcja, że musi być karta w czytniku i zapalony silnik. W Megankach I, tylko z zapalonym silnikiem można było godzinę w zegarze przestawić, ot technika. Spróbuj może pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Najedź strzałkami do sterowania wyświetlaczem, aby wyświetlił się komunikat "wykonaj przegląd", następnie przytrzymaj koło 5 sekund przycisk strzałki i po tym czasie na wyświetlaczu pojawi się komunikat czy chcesz przestawić przegląd na 20 tys. km czy na 30 tys. km - będzie migać na zmianę. Ustawiasz potwierdzasz i po kłopocie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwertz Opublikowano 27 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Wszystko się zgadza. Na początku nie miałem karty w slocie. Faktycznie trzeba długo trzymać reset bo inaczej nic z tego. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elgreen Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 (edytowane) Witam. Cos sie zmienilo w kwestii resetowania informacji o przeglądzie? Zmieniłem olej, zresetowałem dystans do serwisu olejowego (wyświetliło 30tys km, 2 lata). Teraz zamiast zrób przegląd zaczęło wyświetlać "zaplanuj przegląd za 20dni". Na tym komunikacie próbowałem trzymać strzałki raz górna raz dolna przez 5, 10, 30s i nic się nie dzieje. Auto robi male przebiegi (4tys km przez 2 lata) wiec na przegląd się nie wybieram. Da się skasować ten komunikat? Edytowane 30 Kwietnia 2019 przez elgreen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebaaaa Opublikowano 16 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 Dnia 30.04.2019 o 11:53, elgreen napisał: Po 20 dnich bedzie „wykonaj przegląd” i wtedy możesz zrobić reset jak powyżej opisywane. Pewnie już o tym wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekwodniak Opublikowano 16 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 W pokrętle od radia wciśnij przycisk ten od wyszukiwania stacji.Potem w prawej manetce znajdz ten komunikat i wykasujesz. Ale ja tak zrobiłem jak było wykonaj przegląd.Tak jak kolega pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi