Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

wariuje elektronika po deszczu

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich jestem od niedawna posiadaczem meganki i mam nastepujacy problem kilka dni temu po opadach w nocy deszczu jak wsiadlen do auta to po odpaleniu i wcisnieciu sprzegla obroty zaczely rosnac do ok 3000 tysiecy i pulsowaly a jak zdialem noge ze sprzegla to wrocily na 800 zapalila sie kontrolka od ESP ASR i pojawily sie komunikaty "ESP/ASR system fault" , "check iniection" jak ruszylem to podczas jazdy nie reagowal pedal gazu po zgaszeniu i ponownym odpaleniu zaczol reagowac pedal gazu a po kilku kilometrach po wcisnieciu sprzegla przestaly rosnac obroty w aucie byla wymieniana szyba przednia czy jest mozliwosc ze pod deske sie dostaje woda czy jest pod deska cos jakies sterowniki kostki ktore odpowiadaja za te urzadzenia czy wiazka idzie bezposrednio do kompa ? nie jest to jednorazowy przypadek poniewaz dzis po umyciu auta problem sie powtorzyl i zauwazylem ze jak wcisnolem sprzeglo to obroty rosna ale jak dodatkowo wciskam chamulec to spadaja i brak reakcji pedalu gazu i podobnie jak poprzednio wszystko ustalo po przejechaniu kilku kilometrow i zgaszeniu i odpaleni auta czy ktos z was sie juz spotkal z podobnymi problemami ??????? prosze o pomoc :applause:

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki, 5.7 - logika wypowiedzi

Natychmiast popraw posta, jeżeli nie poprawisz do wieczora poleci w kosmos.

P_r_z_e_m_o

Skoro nie ma chęci poprawy, zamykam

Edytowane przez P_r_z_e_m_o

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!