makgajwer Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 @aston76 przegląd 2 letni robiłem w ubiegłym roku w październiku i byłem przekonany, że po roku od ostatniej wymiany filtr był wymieniony lecz kiedy zerknąłem na fakturę zobaczyłem, że jednak nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Trochę za długi ten okres między wymianami ma kolega. Osobiście wymieniałbym co 6 miesięcy. Ja robie podobnie filterek co 6 miesięcy i ozonowanie auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 11 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Dzisiaj w Renault Dyszkiewicz (Konstancin) wymieniłem filt kabinowy+ozonowanie za 245 brutto i wszystko jest cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Cena taka, jakby ten filtr był ze złota :o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 11 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Filtr kosztował 65, robocizna 28 i ozonowanie ok. 110 netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 To za ozonowanie ładnie sobie policzyli, zwykle za to biorą 50-80 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 12 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Może zimą ale w sezonie w takim razie koszą na maksa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
celownik07 Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Musze cię zmartwić ale ozonowanie w takie temperatury otoczenia (gorąco) jest bez celowe. zalecane jest by robić to wczesną wiosną- ozon dłużej działa. upaly szybko rozkładają cząsteczki ozonu (w jakiejś mądrej gazecie wyczytałem, a serwisy klimatyzacji z wiadomych przyczyn tego nie mówią) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 22 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Dlatego ozonowanie robi się przy max włączonej klimie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 22 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Musze cię zmartwić ale ozonowanie w takie temperatury otoczenia (gorąco) jest bez celowe. zalecane jest by robić to wczesną wiosną- ozon dłużej działa. upaly szybko rozkładają cząsteczki ozonu (w jakiejś mądrej gazecie wyczytałem, a serwisy klimatyzacji z wiadomych przyczyn tego nie mówią) :) akurat tego dnia w Wwie rano było nadzwyczaj chłodno ok. 14-15 stopni jak odwiedzałem serwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elliotek Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Przepraszam za odkopanie tematu:) U mnie teraz podobnie przy temperaturach powyżej 28-30 stopni również pojawia się problem z chłodzeniem. Klimatyzacje nabijałem w czerwcu, filtr kabinowy wymieniałem bodajże w lutym. Czy faktycznie może to być wina filtra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Ten typ tak ma.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 @elliotek Nie wiem jak w Scenicu, ale u mnie był podobny problem. Wprawdzie filtr wymieniany rok temu. Jednakże w kia ceed pamietam, że co pół roku musiałem wymieniać filtr kabinowy bo klima zupełnie nie chłodziła tak był zapchany. Ostatnio oglądałem swój i też był masakrycznie brudny więc prawdopodobnie częściej będę wymieniał t.j. 2x w roku. Problemem może być również źle założony filtr, który ma oznaczenia przepływu powietrza i "fachowcy" w ASO potrafią to schrzanić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elliotek Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Wymieniam dziś filtr i zobaczę czy jest poprawa. Znajomy od klimatyzacji mówił mi dziś że często problemem w renault jest zbyt duża ilość oleju w układzie klimatyzacji....?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Wcale bym się nie zdziwił jakby było mało czynnika, napisz jak to się u ciebie skończyło. U mnie też czynnika starcza od lata do lata, ubywa około 200 g ale wtedy jest syczenie za zegarami i już wiem o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi