calderaseven Opublikowano 18 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Szukam opisu - pomocy jak wymontować głośniki z tylnych drzwi w Megane 2 ? Czyżby trzeba było zdejmować całą tapicerkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy1 Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 (edytowane) Musisz zdemontować boczek, a przynajmniej poszycie z materiału.Inaczej nie da rady. Edytowane 19 Lipca 2011 przez hudy1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Demontaż całości jest prostszy jak samego elementu tapicerowanego. To tylko kilka torxów i od środka wysokości odciągamy od drzwi. potem jeszcze lekko w górę by podszybie się wypięło i na dole już tylko 2 haki skierowane w dół. Po drodze odpinasz cięgno od klamki i od góry włożoną ręką wiązki przewodów wypinasz z zawieszeń. 10 minut roboty na spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy1 Opublikowano 20 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Demontaż całości jest prostszy jak samego elementu tapicerowanego. O ile mnie pamięć nie myli, w przypadku tyłu będzie chyba musiał jednak podnieść element tapicerowany.Wydaje mi się,że tam znajdują się jeszcze dwa wkręty.Głowy jednak nie dam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pum4 Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Da sie wymienić głosniki bez zdejmowania calej tapicerki, wystarczy zdjać część z materiału. Wymaga to umiejętności manualnych ale da się zrobic :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japek Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 A jak zdjąć boki w wersji 3D? muszę zdjąć całe obie strony i zajrzeć co jest grane bo trzeszczy coś na nierównościach. Zapewne gdzieś na stylu plstików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravwilin Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Próbowałem dziś w 5d ale nie udało mi się wyjąć tapicerki, odpięły się zatrzaski po bokach, ale trzymało coś na środku i po tym jak urwałem jakiś plastik w tym pierdolniku od podnoszenia szyb to skapitulowałem. Ja chciałem zobaczyć czy mam w ogóle kable pod głośniki z tyłu, bo samych głośników nie mam. Czy okablowanie jest standardowo? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawu Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 (edytowane) Papuga Ja wczoraj zdejmowałem tapicerke z drzwi. Niestety okablowanie nie jest standardowo pociągnięte. Moim zdaniem zamontowanie głośnika bez zdejmowania całej okładziny z drzwi jest niemożliwe - nie da się go przykręcić. Ja zamontowałem głośnik i przepchnąłem część kabla do gumowego łącznika ze słupkiem. Podczas kolejnego wolnego zajmę się łączeniem z kabiną :). pozdrawiam Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 22 Maja 2012 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pum4 Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Wystarczt zdjać część materiałową tylko trzeba pamiętać przy zakłądaniu żeby dobrze podłaczyć cięgło od klamki tj trafić w miejsce niby proste ale można przeoczyć. Co do samego montażu wymaga trochę cierpliowości i zdolności manulanych ale da się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi