Malykubek Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Dziś byłem w ASO FSO rozmawiałem o tym problemie. Many powiedział że "ktoś musiał rozbierać drzwi i źle poskładał ble ble ble, ale folia oczywiście jest do kupienia" lecz odradził mi to bo mówił że sprowadzenie jej około 400 złotych tyle co tapicerka drzwi i polecił kupić grubą folię, rozebrać tapicerkę, przymocować folię na czarna 1mm taśmę dwustronna:)| Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Mam też taki problem z lewymi drzwiami. Muszę temat rozeznać, gdyż problem ( chyba?) się pojawił po wymianie drzwi z AC (lekkie wgniecenie na parkingu) w srewisie. Spróbuję sie do nich zwrócić z tą sprawą w charakterze reklamacji. Zobaczymy jaki bedzie efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 u mnie kiedyś w Megi II zbierała się woda w kieszeni drzwi bo jakies odpływy były pozatykane.... w ASO t odetkali i woda juz się nie pojawiała :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 chyba żartujesz z tymi "odpływami" , poziom wody w drzwiach mysiał by mieć chyba ponad 10 cm! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 nie żartuje - tak usłyszałem w ASO - nie wiem co i jak tam jest połączone - ale jak odetkali odpływy to problem wody zniknął :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 poziom wody w drzwiach mysiał by mieć chyba ponad 10 cm!dlaczego 10cm?Przecież te koreczki są od spodu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 tak myślę , że poziom wody w drzwiach musiał by miec z 10 cm , żeby sie przelewać do kieszeni, bo kieszeń jest kilka cm nad "podłogą" drzwi. W moim przypadku woda lała się przez kratki od głośników . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykubek Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Trochę ode mnie Na zdjęciach brzydko wygląda to uszczelnienia ale na żywo elegancko. Szczelinki zaklejone klejem z pistoletu na gorąco, sam glosnik zalany do okoła klejem przyklejony i przykręcony. Folia poszła do poprawki bo głośnik musi "Oddychać" ALBUM http://malykubek.fotosik.pl/albumy/712362.html [ Dodano: 2009-12-02, 18:16 ] I nie przecieka już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewos Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 odgrzewam kotleta . nie lepiej bylo to sylikonem przeleciec ? mam ten sam problem i mysle o sylikonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Silikon za bardzo się nie nadaje do uszczelnienia blach. Może powodować korozje. Można uszczelnić uszczelniaczem dekarskim szczeliny po zdemontowaniu lusterka. Ja tak zrobiłem tylko zamiast uszczelniacza zastosowałem "mastik" uszczelniacz jaki stosuje się przy naprawie kabli. I mam spokój. Najpierw myślałem że leci od klimy a tam sucho, potem sprawdziłem odpływy i jeden miałem zapchany. I na końcu uszczelniłem nieszczęsne otwory przy lusterku. I teraz już mi się nie przelewa woda przez uszczelkę w drzwiach do środka auta, a miałem jej około 4 litrów po stronie pasażera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calderaseven Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Witam wszystkich ! Pada i pada. Mam problem z wodą w która pojawia się od dołu w prawej plastikowej kieszenie drzwi prawych (tych od strony pasażera) Czytałem na forum, że to problem uszczelnienia głośnika lub brak foli (której u mnie nigdy nie było) - niestety próbowałem uszczelnić wskazane przez forumowiczów miejsca i nic - nadal woda leci - czy ktoś może mi pomóc bo już nie mam pomysłu a od początku wydawało mi się że pomysł z uszczelnieniem głośnika jest zły bo u mnie woda pojawia od spodu (dna) kieszeni Proszę o pomoc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RelaX Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Mam ten sam problem i już doszedłem skąd się wzieła owa woda :) jednak jest problem, ponieważ woda przecieka przez spaw w górnej wewnętrznej częsci drzwi <spaw orginalny na górnej ramce okna) dokładnie nad wodą w kieszeni (łatwiej znaleźć). Problem polega na tym że nie wiem jak uszczelnić owe miejsce jakieś sugestie?? RelaX 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Wysuszyć. Silikon, klej, szpachla. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calderaseven Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 (edytowane) Mam ten sam problem i już doszedłem skąd się wzieła owa woda :) jednak jest problem, ponieważ woda przecieka przez spaw w górnej wewnętrznej częsci drzwi <spaw orginalny na górnej ramce okna) dokładnie nad wodą w kieszeni (łatwiej znaleźć). Problem polega na tym że nie wiem jak uszczelnić owe miejsce jakieś sugestie?? RelaX Mógłbyś zaznaczyć na fotografii, które miejsce masz na myśli [u mnie pada deszcz i przed chwilą byłem sprawdzić - wymontowałem lampkę z drzwi i nie ma tam wody - woda leje się tak jakby w dnie kieszeni była (miej więcej na środku) maleńka dziurka] Swoją drogą to dziwne, że drzwi nie mają żadnego odpływu wody (nie przyglądałem się dokładnie ale chyba nie ma żadnej dziurki na spodzie drzwi - w poprzedniej mojej Megane 1 - w drzwiach na spodzie były dziurki) Edytowane 22 Lipca 2011 przez calderaseven 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RelaX Opublikowano 23 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Nie widze zastosowania kleju, szpachli, czy silikonu w tym miejscu. Zobaczcie miejsce na fotkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi