Waldii77 Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Dzięki za info, warto wiedzieć o problemie bo moze i mnie to kiedys spotka.Jak na razie hula dobrze, mam przejechane 40k km; dobrze ze w tym przypadku RP współfinansuje tę naprawę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Do tej pory to tylko chyba u mnie usterka wyszła wcześniej. Najczęściej to pada koło 80 tys. Faza II zaczyna się w 2006 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5qra Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Się pochwalę :-P u nas to wyglądało tak (auto kupione 04.2003 z roczną gwarą): 06.2003 - wymiana elektrozaworu regulacji faz rozrządu 12.2004 - wymieniono koło zębate przestawiacza faz rozrządu oraz czujnik GMP 03.2005 - ponowna wymiana GMP 03.2005 - Lambda Wszystko za FREE To tylko główne sprawy, które znalazłem przypadkowo w jednym z pism do dealera :) możliwe, że były jeszcze drobiazgi z tym związane. Roczny brzebieg ok.28kkm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldii77 Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Witam. Qrcze, temat z tym kołem ciekawy no zobaczymy.Posiadam model z 03.2004 jak pisałem prawie 40 k km.Ale człowiek myśli kiedy jego to dopadnie.Dobrze ze forum istnieje:).Szkoda ze za wiele nie jeżdzę bo głównie firmowym kręcę km-try ale satysfakcja duża jak sie człowiek przesiądzie do swojego wymarzonego i zacharowanego pojazdu. Poza troszkę skrzypiącą tapicerką w drzwiach kierowcy nie mam nic do zarzucenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankm Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 witam serdecznie, mam Megan 1.6 2004 r. przebieg prawie 64 000 km. już przy 53 000 km, miałem wymienione wszystkie paski razem z kółkiem zmiennych faz. ale problem zaczął występować już po 61 000 km... wymieniłem świece, filtry. ale kontynuuje sie spadanie obrotów silnika na swiatlach, problem pojawia sie losowo, kurde... nie wiem co z tym robic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldii77 Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Witam Ciekawe gdzie składane są silniki 1.6; może to wszystko wina dostawcy kół zmiennych faz rozrządu albo elektrozaworu.Hmm, moja Megi montowana była w Turcji:)no zobaczymy, oby hulała jak teraz. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankm Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 [Cięcie] mam również montowana w u Turkow. sedan 1.6 2004... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olcia123 Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Kiedy mam robic zmiane rozrządu ? Mój scenic przejechał 150 tysięcy . Sprowadzony z Francji. Pierwsza rejestracja w Polsce w lipcu br. Poproszę jeszcze o informację ile oleju mam wlac i jakiego ? Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Kiedy mam robic zmiane rozrząduim szybciej tym lepiej, jakbym kupił auto z zagranicy to byłaby to pierwsza rzecz po kupnie jaką bym zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5qra Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 Ciekawe gdzie składane są silniki 1.6 w 2003 roku hatche były produkowane w Hiszpani i Francji ale nie pamietam które gdzie. 3D w jedy a 5D w drugim kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 NO i w koncu telefon z RP ale wiecie ile mi chca dac???? 30%, powiedzialem sympatycznemu panu ze smieszny jest, bo sprzedaja bubla a potem kaza jeszcze za wymiane tego placic i do tego to znowu pewnie sie posypie, on mi na to, ze on tak z dobrej wlasnej woli mi dal bo mi sie nie powinno nalezec bo sie spoznilem podobno z przegladem jakies 1-2mies, ja mu na to ze to ASO i ich zmiany sa temu winne bo problemy stwarzali. Potem zadzwonil pan z ASO i zaprosil na rozmowe, sprobuje z nim jeszcze pogadac, jak nie to trzeba bedzie kombinowac to kolo z innego zrodla... bo nie zamierzam 3,5k zl wywalic na to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5qra Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 wiesz może mam gdzies to koło które nam wymienili - nie wiem czy je oddałem do ASO czy też nie. Jak znajde to dam znać - mógłbys sprawdzic czy to coś zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 fajnei i milo z twojej strony ale przy ewentualnej wymianie trzeba bedzie tez rozrzad wymienic a nie chce sie bawic dwa razy w to, ale zawsze mozna sprobowac :) jeszcze zobaczymy co bedzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cracoos Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Witam wszystkich, Czytam wypowiedzi na tym forum z ogromnym zainteresowaniem, dodam, ze niestety :) , gdyz moja Meganka tez padla ofiara kola zmiennych faz rozrzadu; Wslu[ciach]e sie w "furkotanie" od kilku miesiecy i skonczyla mi sie cierpliwosc - czas na naprawy; Od razu wspomne ze na dofinansowanie nie mam co liczyc bo wykonalem przeglad przy 60k poza ASO i sie obrazili (zaoszczedzilem na tych samych czynnosciach ponad 500 zl); Tyle ze teraz pozostalem sam z problemem; Teraz mam przejechane 77k km Moje pytanie jest skierowane do tych ktorzy taka naprawe maja juz za soba: Czy wystarczy wymienic samo kolo zmiennych faz rozrzadu + rozrzad oczywiscie z uwagi na przebieg ,czy warto by tez wymienic elektrozawor? Czy ktokolwiek organizowal sobie czesci poza ASO? Jesli tak to poprosze o namiary na rzetelnych sprzedawcow; Dodam, ze jestem z Krakowa i naprawa zajmie sie najprawdopodobniej Auto Reno z Wieliczki - polecany serwis - jesli ktos ma inne doswiadczenia to tez poporsze o komentarz; Mam nadzieje, ze po naprawach i odchudzeniu portfela usterka nie powroci; Bede wdzieczny za wszelkie wskazowki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Witam. Pasek Getes 78zł, rolka prowadząca SKF 145zł, rolka napinająca SKF 183zł, pompa wody Dolz 144zł. Na hasło Klub Renault Megane - 20% upustu. Koło zmiennych faz rozrządu 1250zł do zapłacenia już, elektrozawód 510zł, czujnik położenia wału czy koła 240zł. FRANCFURA ul. Radwańska 50 93-574 Łódź (0-42) 637 45 20 e-mail [email protected] gadu-gadu 5403151 Na oleje i oryginalne części mniejszy upust. Na życzenie mogą wysłać pocztą, kurierem, jak kto woli. Można zadzwonić, można się wybrać osobiście, można pogadać przez komunikatora TLEN lub GG Od podanej ceny proszę odliczyc upust. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi