kolek Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Choina, jeszcze mam twarde sportowe zawieszenie, własnie ostatnio mi się fotel rozleciał od dziur, ale powiem szczerze ze nie jeździ się tak źle, jeździłem bardziej hardcorowymi autami :D , ale jak bym tyle nie napompował to już by było po felgach... teraz na nowych felgach planuje wpić po około 3bar... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basenji Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Wydaje mi się, że 0,2 powinno się dodać. Także 2,4 i 2,2. Ja jak w poprzednim aucie zmieniałem na niski profil to takie wartości miałem. Adi00, cyknij kilka fotek jak wygląda 225/45 na tak wąskiej feldze. Sam sie zastanawiam czy zakładac 205/50 czy 225/45. Zrób fotki z przodu, z tyłu blisko i dalej oraz tak żeby było widać tylni narożnik (całe auto). Dlatego optymalnym jest szerokość opony 215. i z boku zdrówko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Basenji, a masz jakieś fotki kólek na aucie?? kolek, a jaki przebieg zrobiłeś na oponach z takim ciśnieniem. Pytam z ciekawości, bo pierwszy raz się spotkałem z takim dużym ciśnieniem w takiej oponie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Choina, jak narazie 25 tyś km... szybciej się sypie zawieszenie, ale teraz jak robiłem remont to i tak był w planie sportowy zawias więc wymienił wszystko oprócz gum na tylniej belce ale to zrobie niebawem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Dlaczego pytam o przebieg? Jakbyś miały wiekszy (a może i taki wystarczy) przebieg można by sprawdzić głębokość bieżnika na środku i brzegach opony czy równo sie ścierają. Jak jest za duże ciśnienie to środek bieżnika szybciej sie wyciera. Najlepiej to sprawdzić suwmiarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 też sie nad tym zastanawiałem i patrzyłem na to i nie ma takiego problemu.... większość opon 225/45zr17 mają homologacje do około 4,5 bar to pisze na każdej oponie z boku, wiekszośc moich kumpli z klubu tuningowego daje po 2,8 do felg 17-18"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 do takich kół mądrze czynią. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5eb0l Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Witam ! Otóż mam problem z doborem opon i alufelg... Samochód Megane II... Mam pytanie czy do Megany II wejdą 250 i do tego felgi 19 cali?? Czy jedyna opcja to 225 i 17 cali?? Cena nie gra roli... :D Licze na wasze opinie i propozycje :D Pozdrawiam Sebol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eseli Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Sprawdz tu: http://www.motoricus.pl/felgi/index.php?ma...457&kolor=8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basenji Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Fajnie, że cena nie gra roli. Ale czy w Polsce , na naszych drogach ma to sens? Poczytaj na forum tuningowym o felgach. zdrówko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 zakładaj opony, 225/35zr19 to wejdze na pewno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5eb0l Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 kolek: Wejdą 225? W książce wyczytałem że do modelu 1.5 dci wchodza max 205? ;/ Juz sam nie wiem... A Ty masz do swojego 225? Basenji: Wiem że polskie drogi są kiepskie.. Ale poczytam. Dzięki. eseli: Własnie przymierzałem ale jakoś wybór alufelg jest tam dość ubogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 wejdą, ja mam 225/40zr18, jak by ktoś chciał to ma do sprzedania te felgi co gdzieś tam wkleiłem te 18, maja tydzeń, są idealne cena sklepowa 3000zł jest to oryginał MOMO... u mnie o wiele taniej... sprzdeaje bo wyszedł inny model który bardziej mi się podoba :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maper Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 kolek, wrzuć ich zdjęcie, muszą fajnie wygladać. Lub link gdzie je masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5eb0l Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 kolek: Tez jestem ciekawy jak wyglądaja :D I jestem zainteresowany :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi