Tommi3737 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Dziwne ze w megane cc nigdy tego problemu nie miałem. Musi w tym aucie to jakos inaczej dzialac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaz Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 spróbuje jutro wyczyścić kostkę w słupku, jak nie pomoże to zdejmuje boczek:) w każdym razie dzięki, nie wpadłem na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aivon Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam Mam problem z podnośnikiem szyby przód - prawa - pasażer. Padł stary podnośnik i kupiłam używany z demontażu na allegro. Po zdjęciu starego podnośnika (okazało się że to tylko plastik podtrzymujący szybę - ale każdego szkoda ;)) i zamontowaniu nowego szyba nie otwiera się płynnie tylko skokowo. Podnośnik jest kupiony niby z modułem komfortu co świadczy o ilości pinów na kostce ale nawet ten moduł nie działa. Czy jest to wina podnośnika czy czegoś innego przy czym przed awaria starego szyba płynnie chodziła i moduł komfortu działał. Wykluczam podnowne przepinanie starego mechanizmu z podmianą plastiku bo roboty jest dużo a może problem tkwi w czymś innym. Czytałam na forach o programowaniu szyb ale nie wiem czy to też tyczy się scenica II. Proszę o pomoc w rozwiązaniu sprawy. Pozdrawiam Iwona Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez aivon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Programowanie jak najbardziej. Zamknij szybę i trzymaj przycisk przez dziesięc sekund. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korsakpawel Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Jak będzie czekać dziesięć sekund, to z nerwów wyszarpie przycisk Tak na poważnie kolega wyżej dobrze napisał. Programowanie dotyczy Megane\Scenic II. Wystarczy, że opuścisz do pierwszego zatrzymania (z reguły parę centów), zamknij szybę, puść przycisk i ponownie zamknij trzymając dosłownie sekundę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aivon Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Witam Właśnie tak robiłam i nie działało po dwóch godzinach postoju na parkingu naprawiło się :) Dzięki za info . Można zamknąć wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpecPC Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) Należy przyuczyć szyby. Auto na zapłonie a następnie przytrzymujemy przycisk w pozycji zamykania na 5 sekund. Wsio .. szyba uczy się krańcowej pozycji górnej. Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez SpecPC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba89 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Zawsze uważałem, że szyby się "przyucza" a nie koduje. Wprowadzasz jakiś kod aby szyby się płynnie podnosiły/opuszczały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi