cinas Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Daj lepsze foto wiązki kabli , ale z tego co widzę brakuje instalacji do nawigacji Masz przewody antenowe i nie wiem co to drugie bo nie pasuje mi tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nawitel Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Taki komplet mam, oczywiście jeszcze jest antena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Masz całą wiązkę z pod deski , teraz należy wyciąć instalację od wyświetlacza nawigacji i shodzić po przewodach "w dół" jest trochę wycinania i potem łączenia instalacji wyciętej z instalacją samochodu Należy również pamiętać o małej kostce 8 pin do wyświetlacza pasów koło nawigacji Walcz :) Jak by co to mogę przygotować z tego wiązkę do nawigacji bez lutowania ze złączem za radiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nawitel Opublikowano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Czy te moją wiązkę muszę ciąć i coś lutować czy wystarczy rozciąć izolację i wyodrębnić połączenia: nawigacja-radio-joystick, coś czytałem o jakimś czujniku abs co z tym kabelkiem? Gdzie montuje się tę białą puszkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Wiązka do cięcia i potem polutować kable, niektóre do przedłużenia , kilka do podłączenia do istniejącej instalacji , biała puszka idzie zamiast wyświetlacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nawitel Opublikowano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 No niewiele mi to pomoże, Czy mogę prosić o jakieś wskazówki? jakie kable zostawić co odpiąć co obciąć co z czym polutować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 20 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Dość obszerną fotorelację zrobił woytus jest na forum szukaj jego postów o dokładaniu nawigacji, jak i schematy będą też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nawitel Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 (edytowane) Witam, udało mi się wyłuskać z wiązki kostki by połączyć ze sobą LCD Joystick radio i białą puszkę, wklejam zdjęcie. Zostały mi jeszcze wolne kostki ze wspólnej instalcjii: Z wiązki ekranu LCD wychodzi zielony przewód który szedł do takiej kostki: Mam też trzy kable w koszulce, które idą od radia do takiej kostki: (żółty czarny czerwony) Mam też kilka różowych (czerwonych) cienkich przewodów, które idą z białej puszki, joysticka, radia i LCd do puszki z bezpiecznikami - zapewne zasilanie oznaczyłem i połączyłem te które idą do wspólnego gniazda. Proszę o naprowadzenie czy wszystko dobrze podłączyłem, czy mam coś za dużo czy za mało. Z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam Edytowane 3 Stycznia 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Za dużo , bo jak teraz to połączysz z autem ? Wystarczy tylko nawi - radio - joy 5 przewodów + przewody audio ( w ekranie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nawitel Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 (edytowane) Czy mogę prosić o pomoc w tej sprawie? jakie kable mam zostawić, czy zostawić oryginalną kostkę od radia jaka jest w samochodzie czy podmienić na te co wyłuskałem, czy ten zielony kabel, który odciąłem to ten słynny od ABS? gdzie znajduje się tak kostka w samochodzie, proszę o szczegółową pomoc, chcę żonie w końcu zamontować w piątek tą navi. Pozdrawiam Regulamin pkt. 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Edytowane 4 Stycznia 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Jak pisałem instalacja to 5 przewodów + audio 2 przewody. Cany zasilanie i aktywacje multimediów lutujemy przy radiu. ABS do kostki za bezpiecznikami. Audio zmieniamy kostki w oryginalnej wtyczce do radia na te co mamy z wiązką. Sygnalizator od pasów 6 przewodów do przylutowania do instalacji gdzie aktualnie idzie wyświetlacz ( ja wlutowuję je do puszki BIC ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Cześć Nawitel i jak działasz coś dalej w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoke1992 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 (edytowane) Dzien dobry. Posiadam renault megane iii z 2010 roku. Wersja bez nawigacji. Postanowilem zamontowac seryjnego tomtoma, kupilem przewody,wyswietlacz, sterownik bic, panel sterujacy a radio zostawilem stare. Nie pasuja mi kostki nie wiem co gdzie polaczyc. Prosze w pomocy polaczenia nawigacji. Oto zdjecia kostek, przewodu i radia. Edytowane 21 Stycznia 2017 przez Yoke1992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Cześć Podeślij zdjęcie etykiety z wiązki tak żeby było widać numery na niej lub same nr to podpowiem co i jak ewentualnie dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoke1992 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 (edytowane) Proszę zdjęcie wiązki oraz kostki z mojego radia. Edytowane 14 Lutego 2017 przez Yoke1992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi