ditron Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 W temacie ESP wg mnie zaciągnięcie ręcznego w Renault Fluence I nie powoduje wyłączenia tego systemu. Wczoraj kilka razy zaciągnąłem ręczny próbując kręcić kółeczka na parkingu przed marketem i ESP skutecznie mi to utrudniało (tylko raz jakimś trafem udało się pokonać zakręt bokiem kiedy system się nie załączył - może akurat była za mała prędkość /nie wiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 1 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 po lewej stronie pod kierownica ma przycisk.. właczone. Kiedys wpadłem w kałuże esp coś zadziałało przynajmniej sie komunikat ba desce wyswietlił. Ale jak na 2 biegu przy mokrej nawierzchni wcisnę mocniej pedał to gubi przyczepność, trzęsie samochodem. A teoretycznie nie powinien ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordpons Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Miałem błąd abs/esp (popsuta pompa Abs) i podczas okresu, gdy poruszałem się z tym błędem auto fajnie ruszało. Po naprawie regeneracji pompy czuć jakby 1 bieg był mocno zdławiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Dnia 1.10.2019 o 22:31, Quentin88 napisał: Ale jak na 2 biegu przy mokrej nawierzchni wcisnę mocniej pedał to gubi przyczepność, trzęsie samochodem. A teoretycznie nie powinien ? Tak działa ASR. Redukuje poślizg koła przy przyśpieszaniu - przyhamowując tą tarczę hamulcową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 22 godziny temu, jabrze napisał: Tak działa ASR. Redukuje poślizg koła przy przyśpieszaniu - przyhamowując tą tarczę hamulcową. no własnie, skoro gubi przyczepność to oznacza ze jednak nie hamuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 25 minut temu, Quentin88 napisał: no własnie, skoro gubi przyczepność to oznacza ze jednak nie hamuje ? Przyhamowuje naprzemiennie przednie koła do momentu złapania przyczepności. Bardzo fajnie wyjeżdża się z zasp śnieżnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Quentin88 poczytaj trochę o działaniu systemu ASR. Aby przyhamować dane koło, musi ono wpierw zerwać przyczepność. To dosyć prosty układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Rewelacyjnie działa w Lagunie, bo jednocześnie redukuje moc niezależnie od położenia pedału gazu. W Megane tego nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi