meganecoupe02 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 megfan, czytaj uważnie co jest w linku, który sam podałeś: Reasumując: Im większe ET - tym głębiej felga schowana w nadkolu pojazdu. Z dystansami to już nie taka prosta sprawa, jak kupisz 10mm to może się okazać, że felga zawiśnie tylko na śrubach. Do Megany dobry dystans musi mieć co najmniej 20mm, bo wtedy jest możliwość kupienia dystansu z kołnierzem na felgę. Nie radzę montować felgi na samych śrubach, gdyż grozi to ich ścinaniem (całe auto wisi wtedy na śrubach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megfan Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 no taaaa.... sorry nie wiem czemu w kółko odnoszę do osi symetrii felgi, a przecież oś symetrii felgi jest zawsze taka sama bez względu na odsadzenie... w takim razie nie potrzebuję dystansów, to by było konieczne w odwrotnym przypadku, gdy ET większe niż oryginalne.... to git, zawsze więcej kasy zostanie mam nadzieje, że 1 cm więcej na zewnątrz nie zaszkodzi. tyle, ze na pewno lakier za nadkolami jest bardziej narażony na uderzenia kamieni spod kół, a chlapaczy to chyba nie ma do meganki. swoją drogą z reguły większy rozstaw kół daje tylko lepsze efekty: trzymanie się auta na drodze, o wiele lepiej wygląda. czemu wiec producenci stosują często koła "wciśnięte" pod nadwozie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 chlapaczy to chyba nie ma do meganki. Są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veinte Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 veinte, sklepy mamy na chwile obecną dwa, które dają nam zniżki kwestia kontaktu i rozmowy A ktore to sklepy? Jakis namiar na www dostane? Czy jakies promocje wystepuja typu felgii z oponami a do tego gratis sruby, wywazenie, itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 veinte, wystarczy nacisnąć home na klawiaturze i po lewej stronie masz jeden z nich pozostałe są w dziale zniżki dla użytkowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veinte Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zawalony praca jestem i nie widze juz co jest na monitorze :shock: Dzieki, mam teraz pytanie bo widze ze niektorzy wspominaja tutaj o ET miedzy 35-49, wiec ktore jest prawidlowe i najbardziej optymalne dla Megane? A, i jaka szerokosc felgii powinna byc aby nie wystawala mi poza opone 205/55 R16? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Nie ma prawidłowego oryginalne to Et 49 i 6.5 cala szerokość felgi i taka opona jaką podajesz jest w standardzie. Jeśli chcesz aby ładniej wyglądało to ET musi być mniejsze ale do stopnia aby nie obcierało o nadkole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Ja mam felgę 16x7,0 ET 37 i wszystko śmiga, a wygląda moim zdaniem lepiej niż oryginał schowany głęboko w nadkolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz9009 Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Hejka wszystkim. Mam pytanko czy do Megane II sedan 2007 rok wejdą felgi oryginalne 16 z ET 49 z oponami 205/60/R16 jeżeli seryjnie są opony 205/55/R16, czy nie będą obcierać . :) Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Grzegorz9009, nie świruj 5 mm nie poszerzy Ci ogromnie koła :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Jakie 5mm? 205 * 60% = 123mm 205 * 55% = 112,75mm Jak dla mnie to tu jest 10,25mm różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 co ma obwód koła do tego czy się zmieści w nadkolu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Kolega EnD ma rację: dwa podane rozmiary różnią się tylko średnicą i to w dokładnie takim wymiarze, jaki został wyliczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Akurat ja podałem wysokość profilu, a nie średnicę, średnica zwiększa się o przy tej zmianie profilu 20,50mm :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Zgadza się, nie spojrzałem, że wyniki nie są przemnożone przez dwa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi